3 Probleme frecvente ale aparatului de AC și cum să le remediați

3 Probleme frecvente ale aparatului de AC și cum să le remediați

Te trezești udă într-un strat de sudoare, dezlipi capacele, dar tot nu găsești nicio ușurare.

Aerul condiționat este rupt.

Este prima zi fierbinte a verii și aveți deja telefonul mobil în mână pentru a contacta tehnicienii de service aer conditionat cluj-napoca, deoarece gândul de a suferi prin căldură fără aer condiționat este pur și simplu de neconceput. Motorul de suflare nu va porni

Când aparatul dvs. de aer condiționat nu pornește și motorul suflantei nu se aprinde, ar putea exista o serie de probleme cu unitatea dvs.

Soluţie

Ar putea fi la fel de simplu ca un întrerupător declanșat. Verificați panoul de întrerupere. Unitatea dvs. de aer condiționat are probabil două întrerupătoare diferite, unul pentru condensator și altul pentru ventilator. Dacă s-a declanșat la jumătatea drumului, opriți-l mai întâi până la capăt și reporniți-l. Dacă întrerupătorul continuă să răsucească când încercați să porniți unitatea, întrerupătorul ar putea fi defect și ar trebui să fie înlocuit.

Comutatorul de oprire a preaplinului ar putea fi, de asemenea, sursa problemei. Fie o linie de scurgere înfundată a declanșat comutatorul și a distrus puterea unității, fie comutatorul în sine s-a deteriorat. Asigurați-vă că linia de scurgere sau furtunul nu sunt înfundate și funcționează așa cum ar trebui.

Dincolo de aceasta, cablarea defectă sau deteriorată ar putea fi motivul. În acest caz, este mai bine să angajați un profesionist AC pentru depanarea termostatului și a restului cablajelor care rulează de la și către aparatul de aer condiționat. Cu excepția cazului în care știți exact ce faceți, probabil că nu merită abordat singur.

AC Miroase Ciudat

Când apa se colectează în cutia HVAC a unității de aer condiționat, bacteriile se acumulează și pot provoca un miros neplăcut care seamănă cu mirosul de urină sau oțet. Când porniți aerul condiționat în aceste condiții, acesta vă poate lăsa întreaga casă mirosind proaspăt în cel mai rău mod. Problema ar putea fi scurgerea de antigel, un cuib de animale sălbatice, un filtru vechi sau un animal de companie ascuns. Dar ce se întâmplă atunci când deschideți ferestrele și pulverizați odorizantul nu remediază mirosul?

Soluţie

Nu există nicio modalitate de a ști exact ce este în neregulă cu unitatea dvs. de A / C mirositoare fără a fi inspectată. Sigur, este doar un miros, dar, în funcție de problemele cu unitatea dvs., sănătatea dvs. ar putea fi expusă riscului.

Mai întâi, verificați dacă există vătămări exterioare ale unității. A intrat vreun animal? Animalul dvs. de companie are acces ușor la el? Uită-te la filtrul tău – ar putea fi necesar să fie înlocuit. Dacă nu găsiți o soluție pentru aparatul de aer condiționat urât mirositor, este posibil să aveți o scurgere și veți avea nevoie să o remediați cât mai curând posibil. Contactați service aer conditionat acum și vom rezolva orice problema aîntâmpinată cu aer condiționat. Suntem un serviciu AC rapid, eficient și onest, interesat de a vă menține casa confortabilă pe tot parcursul anului.

Cicluri unitare pornite și oprite – cicluri scurte

Când aparatul de aer condiționat pornește și se oprește în mod repetat la fiecare câteva minute, vinovatul ar putea fi, din păcate, unul dintre multele lucruri. Problema ar putea fi la fel de simplă ca un termostat defect, un filtru murdar sau o scurgere de agent frigorific. Sau, ar putea fi o problemă mai structurală – plasarea termostatului dvs. ar putea cauza problema sau sistemul AC în sine este pur și simplu prea mare pentru casa dvs. sau locul de afaceri.

Soluţie

Acest lucru este adesea strâns legat de cauzele unui aparat de aer condiționat înghețat, deci luați aceleași măsuri pentru a încerca să rezolvați problema.

Înregistrează un record, începeți prin curățarea sau înlocuirea filtrului. Aceasta este cea mai frecventă cauză a problemelor aparatului de aer condiționat. Același lucru este valabil și pentru o scurgere de agent frigorific. Nu-l putem accentua suficient: pur și simplu să-ți completezi freonul nu rezolvă nimic. Trebuie să găsiți scurgerea și să o remediați.