Apeland la un designer de interior ai garantia ca nu vei da gres cand vine vorba de amenajarea locuintei. Cu atat mai mult daca, iti doresti un design tot unitar care sa se potriveasca cap-coada, de la o incapere la alta.
Bineinteles, acest lucru iti poate scoate din buzunar si un cost destul de considerabil, pentru ca, studiile si aplicarea secretelor profesionistilor costa. Totusi, vrem sa-ti aratam ca este posibil sa desfasori de unul singur procesul de amenajare birouri acasa sau la locul de munca, fara a apela la acestia.
Iata cele 5 secrete pe care designerii nu ti le spun.
Alege un birou fiabil
Prin “birou fiabil” se intelege acel tip de birou care e ales corespunzator din punct de vedere al dimensiunii, al materialului, al spatiului de depozitare pe care ti-l ofera sau din punct de vedere al culorii.
De exemplu, poate ai un spatiu mic si iti va fi de folos sa apelezi la un birou prevazut cu extensie, la unul prevazut cu spatii de depozitare si rafturi la vedere. Sau poate doresti un birou durabil de care sa te bucuri ani la rand. Fa masuratorile potrivite in functie de spatiul in care doresti sa-l incadrezi, analizeaza cat mai multe modele si urmareste aceste sfaturi de amenajare birou si trucurile ce urmeaza, pentru a te bucura de rezultatul ideal.
Amplaseaza biroul sub fereastra sau in vecinatatea acesteia
Biroul este spatiul tau dedicat desfasurarii activitatii profesionale. Iar lumina naturala va fi cel mai bun prieten al tau pentru a-ti asigura o productivitate desavarsita. Ca prin urmare, fie ca-ti amenajezi biroul in mansarda, dormitor sau intr-o alta incapere din locuinta sau daca ai posibilitatea de a-ti alege zona in care sa lucrezi la sediul firmei, opteaza pentru zonele cele mai luminate cum ar fi langa fereastra sau fix sub aceasta. In acest mod vei lucra mai usor si la capacitate maxima.
Stabilesteti cromatica de ansamblu in functie de restul designului
Nu degeaba cei mai multi utilizatori isi dooresc un aspect tot unitar, care sa se imbine perfect cu designul deja existent pe amplasament. In primul rand, e mai ieftin decat sa fii nevoit sa schimbi de la zero infatisarea unei incaperi indregi. Mai apoi, biroul se va integra mai usor si se va transforma intr-un mediu mai placut de lucru. Chiar daca iti amenajezi biroul la unitatea de lucru, acesta se poate transforma alaturi de alte birouri intr-un mediu prietenos si nu intr-unul sobru, apasator, intr-un mediu in care teama de esec este mai vizibila. Ca prin urmare, asigura-te ca elementele alese sunt in contrast.
Decoreaza-ti biroul cu elemente de suflet
Bineinteles, biroul nu trebuie sa fie pe deplin un mediu 100% formal in cadrul caruia sa regasesti exclusiv laptopul, documentele arhivate, instrumentele de scris si celelalte accesorii care il insotesc in mod obisnuit. Il poti personaliza dupa bunul plac astfel incat sa-ti desfasori sarcinile cu mai mult drag atunci cand, de exemplu, te uiti la un panou cu pozele de familie sau cand ridici privirea si surprinzi o decoratiune simpatica pe care ai primit-o cadou de la oameni de suflet.
Nu uita de scaunul dedicat pentru birou!
Si nu in cele din urma, acorda o atentie sporita scaunului de birou. Atunci cand biroul se amenajeaza acasa, exista deseori tendinta de a inlocui scaunul de birou cu un fotoliu sau cu un simplu scaun oarecare. Pe langa faptul ca ele pot deveni o alegere incomoda mai ales cand petreci la birou ore in sir, dar si sa-ti afecteze sanatatea pe termen lung, ele pot schimba perspectiva pe care ti-o ofera mediul de lucru.
Pune si tu in aplicare aceste sfaturi pentru a te bucura de un birou cozzy, plin de productivitate!