aparat dentar invizibil

Aglomerarea dintilor poate fi corectata cu ajutorul unui aparat dentar invizibil!

Nu toti oamenii se nasc cu dintii aliniati corect, iar de aici decurg numeroase riscuri pentru starea de sanatate si dezavantaje din punct de vedere estetic. In trecut, ei erau condamnati sa ramana cu problemele cu care venisera pe lume, deoarece stomatologia nu descoperise inca metodele potrivite pentru a le trata.

Este vorba despre neplaceri precum dinti prea inghesuiti sau intre care exista, dimpotriva, distante prea mari, precum si despre dinti aflati prea in fata sau prea in spate. Toate acestea pot fi rezolvate cu ajutorul unui aparat dentar, adica al unui dispozitiv care, aplicand o presiune constanta, duce in timp la alinierea corecta a dintilor.

Pentru a nu se confrunta cu probleme estetice nici chiar pe durata urmarii tratamentului, solutia ideala este reprezentata de un aparat dentar invizibil disponibil si la clinica Dental Premier. Exista mai multe solutii de acest tip, fiecare oferind diferite avantaje. Iata despre ce este vorba!

Aparat dentar invizibil Spark

Spark Clear Aligner reprezinta una dintre cele mai noi si mai moderne metode de indreptare a dintilor care exista astazi nu numai in Romania, ci pe plan mondial.

Pacientul trebuie sa poarte cate un set de gutiere dentare transparente in fiecare saptamana, la indicatia medicului ortodont. La intalnirile cu acesta, el primeste cate 8-12 seturi, astfel incat nu este necesar ca vizitele la cabinet sau intalnirile cu medicul sa fie frecvente. Prin urmare, solutia este apreciata de persoanele care locuiesc in alta tara sau care calatoresc mult.

aparat dentar invizibil

Acest tratament este computerizat, astfel incat medicul are posibilitatea de a deplasa cu precizie fiecare dinte cu ajutorul unui soft bine pus la punct, astfel incat in final problemele sa fie rezolvate. Inca din primele faze, exista posibilitatea ca pacientului sa ii fie prezentata o simulare video a intregului proces, astfel incat sa stie ce se va intampla, pas cu pas.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Aparut destul de recent, acest sistem se bazeaza pe folosirea unor gutiere transparente, realizate computerizat cu ajutorul amprentelor dentare. Gutierele utilizate pentru indreptarea dintilor sunt inlocuite, in acest caz, o data la cateva luni.

Un alt avantaj esential este reprezentat de faptul ca gutierele pot fi indepartate atunci cand este necesar, avand insa in vedere faptul ca purtarea lor este recomandata intre 20 si 22 de ore in fiecare zi. Daca aceasta conditie este respectata intocmai, perioada de tratament este, de regula, mai mica fata de cea necesara in cazul aparatelor dentare clasice.

Aparat dentar invizibil lingual

Diferenta fata de un dispozitiv clasic consta in faptul ca partea metalica nu este plasata pe partea din fata, ci pe cea interna a dintilor, care nu este vizibila. Prin urmare, si aceasta solutie ofera avantaje estetice evidente.

In acest fel se pot trata aglomerarea dentara, spatiile dintre dinti si diferite alte pozitii incorecte ale dintilor care pot sa provoace probleme de muscatura. Totusi, solutia nu le este recomandata copiilor care au inca dinti de lapte, ci este potrivita mai degraba pentru adulti si pentru adolescenti.

Fiecare dintre aceste tipuri de aparat dentar invizibil va oferi exact rezultatele dorite, atunci cand este ales dupa o consultare cu un medic de specialitate. Astfel, zambetul va fi din nou de-a dreptul fermecator, iar starea de sanatate a cavitatii bucale, impecabila!