Alegeti un fotoliu sau un scaun de gradina in functie de utilizarea acestuia

Daca doresti sa te intinzi langa piscina sau sa faci plaja linistit, sezlongul este alegerea potrivita pentru tine. Este practic de utilizat si unele modele sunt usor de transportat datorita rotilor. In plus, puteti opta si pentru un scaun de gradina balansoar care, printr-o simpla actiune pe cotiere, va permite sa treceti de la pozitia asezat la pozitia culcat intr-o clipita. Pentru a citi sau a va relaxa, fotoliul de gradina suspendat de o ramura sau alt suport adecvat va permite sa va leganati usor. In prezent foarte popular, are in general o forma de ou pentru a va infasura ca o coaja. O alta posibilitate: balansoarul, foarte popular in gradina sau pe balcon. Poti cumpara mai multe tipuri de piese de mobilier pentru gradina, in functie de preferinte.

Materialele fotoliilor si scaunelor de gradina

Exista numeroase materiale pentru scaune de gradina, fiecare avand propriile sale avantaje in ceea ce priveste estetica si confortul, dar si propriile limite de intretinere.

  1. Scaun de gradina din lemn

Cu aspectul sau natural, scaunul de gradina din lemn este un mare clasic. Disponibil in diferite esente, puteti alege intre lemnul european (pin, stejar, robinia etc.) si lemnul exotic (eucalipt etc.), rezistent la putregai natural. insecte sau ciuperci, de la cel mai putin rezistent la cel mai bun. Intretinerea fiecarei esente are loc in mod regulat cu produse adecvate tipului: ceara, uleiuri, tratamente etc. Alegand fotolii de gradina din lemn este acum mult mai usor sa obtii rezultatele dorite intr-un timp cat mai scurt astfel incat sa nu apara probleme ulterior si sa te poti bucura de piesele tale de mobilier pentru cat mai mult timp.

  1. Fotoliu de gradina din rasina

Rasina este un material plastic (polipropilena, polietilena) care face ca scaunul de gradina sa putrezeasca si sa reziste la intemperii. Este disponibil in numeroase culori si greutate redusa. Un scaun de gradina din rasina prin turnare prin injectie arata ca un scaun de gradina clasic din plastic si este ieftin. In rasina tesuta, numita ratan sintetic, aminteste de scaune de ratan sau de papura, dar pretul este mult mai mare decat scaunele tiparite. Ambele trebuie sa fi fost supuse unor tratamente specifice pentru a rezista UV si pentru a nu-si pierde culorile frumoase in timp.

  1. Scaun de gradina din otel

Cu un aspect mai modern, scaunul de gradina din otel inoxidabil nu se teme de apa sau de razele UV, dar greutatea sa poate face inconfortabil sa va miscati. De asemenea, tinde sa se incalzeasca la soare si, prin urmare, este mai bine sa adaugati perne.

  1. Scaun de gradina din aluminiu

Cu un aspect contemporan, scaunul de gradina din aluminiu este deosebit de rezistent la conditiile climatice (ploaie, caldura, inghet etc.) si coroziune. Robust, dar usor, poate fi transportat cu usurinta. La fel ca modelele din otel, are tendinta de a se incalzi la soare.

  1. Scaun de gradina din fier forjat

Este scaunul de gradina perfect pentru atmosfere rurale sau romantice. Fierul forjat poate fi, de asemenea, vopsit pentru a-i oferi un aspect decisiv retro. Robust si greu, scaunul de gradina din fier forjat se incalzeste la soare si trebuie tratat in mod regulat pentru a rezista la coroziune.

  1. Fotoliu de gradina Textilene

Textilenul este o tesatura compusa dintr-o tesatura din fibre de poliester. Are particularitatea de a rezista vremii nefavorabile si razelor UV. Folosit pentru scaunul si spatarul scaunului de gradina, textilenul este combinat cu o structura din lemn, otel sau aluminiu. Este deosebit de confortabil: un avantaj deloc neglijabil pentru bronzarea la soare In plus, curatarea se poate face pur si simplu cu putina apa si sapun.