Atractii in Bucuresti – pe care sa le adaugi pe lista ta:

Bucurestiul, supranumit si Micul Paris al Europei de Est (a nu se confunda cu Budapesta, numita si ea Micul Paris, dar pentru Europa Centrala), are multe locuri notabile si fermecatoare, dar cateva dintre ele sunt, fara indoiala, demne de o atentie speciala.

Inainte de a prezenta atractiile capitalei trebuie sa mentionam si solutiile de cazare pentru ca in capitala le veti gasi pe toate, de la hoteluri la pensiuni si desigur apartamente. Vestea buna este ca puteti gasi cazare in regim hotelier Sector 3 de  la Mrg Apartments  sau in orice alt sector din Bucuresti, pentru a va bucura de mai multa libertate si de preturi mai avantajoase pentru un city break in acest oras. Aceste solutii de cazare sunt unele dintre cele mai cautate si mai apreciate pentru ca vin cu avantaje precum costuri reduse, confort deplin, mai mult spatiu in care sa va asezati lucrurile si pe care sa le utilizati in grup, atunci cand calatoriti cu prietenii sau familia.

  1. Parlamentul Romaniei:

Parlamentul Romaniei este simbolul orasului si una dintre cele mai cunoscute si vizitate cladiri din tara. Cladirea este al doilea cel mai mare parlament din lume, dupa Pentagonul din Washington DC.

Parlamentul a fost construit de Nicolae Ceausescu (desi a fost finalizat dupa asasinarea acestuia) dupa modelul cladirilor din Pyongyang, Coreea de Nord. Coreea – un alt exemplu de grandomanie totalitara.

Se spune ca a fost construit pe o manastire, biserici, fabrici, zeci de mii de oameni au fost stramutati. Cu toate acestea, ghidul nostru turistic ne-a spus ca, pentru a construi Parlamentul, a fost curatat un cimitir vechi, eliminandu-se mormintele si construindu-se deasupra. Romanii cred ca Ceausescu si-a meritat soarta pentru ca a tulburat linistea mortilor. Pe langa salile Parlamentului, in timpul turului interior puteti vedea si Muzeul Palatului, Muzeul Totalitarismului Comunist si Muzeul National de Arta Contemporana.

  • Orar de functionare:

Martie – octombrie, in fiecare zi de la 09:00 la 17:00 (ultima intrare 16:30)

Noiembrie – februarie, in fiecare zi de la 10:00 la 16:00 (ultima intrare 15:30)

  • Taxe de intrare:

Standard + tur subteran – normal 45 lei, studenti 23 lei, copii 15 lei, copii sub 6 ani intra gratuit.

  1. Aleea cu umbrele colorate (Pasajul Victoriei)

Pasajul Victoriei este unul dintre cele mai fermecatoare locuri din oras. Aleea este acoperita cu umbrele in dungi, o modalitate foarte populara de a atrage turistii departe de reperele centrale si de a inveseli starea de spirit a localnicilor.

  1. Orasul vechi – Strada Lipscani

Centrul Vechi al Bucurestiului este o zona de o frumusete exceptionala, in care alterneaza cladiri incantatoare in stil vest-european si restaurante la moda care servesc mancare locala si internationala.

De ambele ori cand am vizitat cartierul Lipscani a fost in vacanta noastra, dar in Romania a fost o zi obisnuita din timpul saptamanii si am fost impresionata de faptul ca strazile aristocratice erau pline la orice ora din zi.

 

Aici se afla Palatul Depozitelor si Consignatiilor, Biserica Rusa Sf. Nicolae, arcada Pasajul Macca-Vilacrosse cu tavanul sau galben de sticla, strazile artizanale. Este o adevarata placer sa vizitezi aceasta zona a orasului.