Camerele de securitate si afacerea dumneavoastra

Comparativ cu restul Europei, si in special cu Marea Britanie, Romania este in urma cu tehnologia si numarul de camere de supraveghere video sau instalatii de securitate. In Anglia exista aproximativ o camera de supraveghere video la fiecare 14 persoane, in timp ce la noi in Romania este de 100 de ori mai putin. Cand se iau in considerare ratele criminalitatii  intre tari, la noi acesta este mult mai ridicata. Acest lucru pare destul de ciudat. Adesea ma intreb daca cei doi factori, rata criminalitatii si numarul si complexitatea de sisteme de supraveghere, au o corelatie directa?  Cu alte cuvinte, nu faptul ca au mai multe camere de supraveghere ii ajuta sa mentina rata scazuta a criminalitatii lor? Banuiesc ca asa si este, desi exista multi alti factori care contribuie, cum ar fi rata de succes a retinerilor penale si rapiditatea si certitudinea de pedeapsa. In plus, desigur, exista si factori geografici.

Ce are asta de-a face cu dumneavoastra, si cu afacerea dumneavoastra? Probabil ca nu foarte mult, dar daca numarul de camere de supraveghere reduce criminalitatea, nu ati vrea sa faceti  tot ce puteti pentru a descuraja criminalitatea in cadrul afacerii dumneavoastra? Exista multe controverse legate de utilizarea camerelor de supraveghere video, desi instantele au decis in mod repetat ca, daca activitatea publica poate fi observata cu ochiul uman,legile de confidentialitate nu este incalcate nici in cazul in care observatia este facuta de o camera de supraveghere video, atata timp cat aceasta este vizibila. Este curios faptul ca in Romania, chiar si in unitati de afaceri, cei mai multi prefera sa ascunda camerele de supraveghere video. Ne este teama ca am putea supara clientii nostri in cazul in care camerele sunt vizibile? Consideram ca camerele de supraveghere distrag atentia de la produsele si serviciile din magazinul nostru sau din mediul nostru de afaceri?

Camerele de supraveghere video sunt utilizate si in trafic, pe autostrazi sau bulevarde aglomerate. Acestea au intentia de a reduce viteza si a face mai sigure autostrazile dar unele sunt axate pe capturare de imagini pentru pedepsirea soferilori neatenti, iar celalalte sunt axate pe monitorizarea traficului in alte scopuri. In cazul in care criminalitatea este un fapt inevitabil al vietii, este bine sa nu ni se intample noua. De aceea, intr-un mediu de afaceri camerele de supraveghere video trebuie sa fie extrem de vizibile, iar daca este posibil, imaginile trebuie proiectate pe un monitor mare.

De asemenea, puteti monta si cateva “camere secrete”, amplasate pentru supravegherea personalului. Chiar daca aveti incredere deplina in ei, este indicat sa monitorizati toate procedurile care se deruleaza in spatiul dumneavoastra de afaceri.
Exista mai multe tipuri de camere, si mai multe tipuri si dimensiuni de lentile.Fiecare are aplicabilitatea sa specifica si unica pentru a obtine cea mai buna imagine posibila sub orice circumstanta. Daca nu sunteti convins de avantajele pe care le ofera sistemele moderne de supraveghere video, ar trebui sa vedeti cat de eficient opereaza acestea.