Cand te ajuta acest tratament

Hirudoterapia sau tratamentul cu lipitori medicinale este o metoda complementara care este incercata de o lunga perioada de timp de medici de orice specialitate medicala si este recunoscuta ca fiind foarte eficienta si de succes in vindecarea si prevenirea unui numar mare de boli. Multi dintre noi suntem sceptici atunci cand auzim de hirudoterapie si din acest motiv nu ii acordam atentia cuvenita si o tratam intr-un mod banal, raportandu-ne la  medicina clasica. Intrebarea este de ce am apela la tratamentul cu lipitori medicinale? Care sunt beneficiile acestui tratament? Iata ce aflam pe de doctormit.ro.

In primul rand, hirudoterapia este o terapie mult mai ieftina decat majoritatea tratamentelor clasice si nu afecteaza corpul sau alte organe in procesul de tratare al unor anumite afectiuni specifice. Pe de alta parte, o serie de afectiuni pot fi tratate cu ajutorul hirudoterapiei, printre care: hipertensiunea arteriala, cerebroscleroza, aterioscleroza, stenocardia, cardioscleroza postinfarct, astm, pneumonie, gastrita, hepatita cronica, tromboflebite, varice, hemoroizi, afectiuni ginecologice, afectiuni neurologice, afectiuni ale pielii, dermatite, acnee de orice tip, migrene, infertilitate, afectiuni oculare, prostata, parodontoza, nefrite, otite si multe altele.

Exista anumite cazuri, mai complicate, cand pacientul nu poate apela la varianta chirurgicala, iar hirudoterapia poate invinge orice boala precum varice, hemoroizi, tromboflebita, hernii de disc.

Lipitorile medicinale au un rol benefic asupra organismului, deoarece muscatura acestora poate introduce peste 150 de enzime si substante cu rol benefic. Foarte importanta este hirudina care este cel mai important anticoagulant si are un efect terapeutic mai puternic decat orice alta alternativa sintetizata artificial. Ca un exemplu, anticoagulantele administrate au un efect de pana la 4-6 ore, in timp ce hirudina administrata de lipitoarile medicinale are actiune de pana la 72 de ore. Pe de alta parte, lipitorile medicinale contin acid hialuronic natural. Aplicarea lipitorilor se face in punctele cunoscute in acupunctura, dar nu este o regula fixa si astfel de deblocheaza meridianele energetice, efectul curativ fiind mult simplificat.

S-a descoperit ca lipitorile genereaza un ultrasunet biologic intermitent astfel ca aceste vibratii restabilesc campul energetic, inclusiv culorile aurei.

Lipitorile au si o puternica actiune antibacteriana, astfel ca inca nu se cunoaste de ce si cum locul incizei ramane steril timp de aproximativ 48 ore.

Totodata sa nu omitem si eficienta tratamentelor cu lipitori in cosmetica. Aplicarea directa pe suprafetele afectate cat si a cremelor care contin extract din lipitori imbunatateste circulatia sangelui si a fluxului limfatic, normalizeaza metabolismul si previne imbatranirea pielii, asigura hidratare de lunga durata, revitalizeaza si asigura regenerarea la nivel celular.

Asadar, acestea sunt doar cateva benefic ale tratamentului cu lipitori medicinale. Mai multe informatii despre tratamentul cu lipitori se regasesc si pe site-ul www.doctormit.ro!

Descopera mai departe si alte informatii care conteaza direct la DoctorMIT: