sac de box

Mai mult decat dat cu pumnii! Iata care sunt beneficiile antrenamentelor cu un sac de box

In cazul in care iti doresti sa gasesti un dispozitiv de fitness care sa nu necesite foarte mult spatiu, astfel incat sa fie usor de amplasat in orice incapere, inseamna ca a venit momentul sa descoperi mai multe despre antrenamentul cu un sac de box.

Dincolo de faptul ca nu ocupa foarte mult spatiu, un astfel de sac poate fi mutat cu usurinta, ceea ce inseamna ca iti vei putea desfasura antrenamentele in aer liber atunci cand vremea de afara iti permite acest lucru. Exista mai multe tipuri de sac, de la cel clasic, recomandat pentru kickboxing, la cel tip para, utilizat pentru arte martiale, pana la cel cu suport, ideal pentru fitness.

In cele ce urmeaza, specialistii magazinului online Sport-Mag.ro iti dezvaluie mai multe detalii legate de beneficiile asociate cu antrenamentele cu sac de box. Iata despre ce este vorba!

Contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular

Daca esti pasionat de antrenamentele de tip aerob sau cardio, cele la sac reprezinta o alternativa extrem de convenabila. Din moment ce miscarile necesare desfasurarii acestui antrenament te determina sa executi diferite schimbari de pozitie, cele doua tipuri de exercitii sunt foarte asemanatoare.

In plus, de fiecare data cand executi o lovitura, indeplinesti componenta de antrenament anaerob, ceea ce inseamna ca intregul sistem cardiovascular este stimulat. Tot ce trebuie sa faci este sa incepi exercitiile cu lovituri de intensitate medie, care pot fi crescute treptat odata cu trecerea timpului.

Creste rezistenta

Atunci cand realizezi un antrenament la un sac de box, soliciti majoritatea muschilor din corp, mai ales pe cei ai bratelor, pe cei din zona umerilor, din dreptul taliei, precum si muschii spatelui. De asemenea, muschii picioarelor sunt solicitati pentru ca acestia trebuie sa iti sustina greutatea in timpul schimbarilor de pozitie.

Este recomandat sa iei in considerare aceste aspecte in momentul in care executi exercitiile. Fii atent la modul in care lovesti, precum si la intensitatea pe care o alegi. Astfel, vei reusi sa iti cresti treptat nivelul de rezistenta.

Te ajuta sa ai o coordonare mai buna

Retine ca, pentru incepatori, utilizarea unui sac de box este de a intari legatura dintre coordonarea membrelor si executarea loviturilor. Prin intermediul unui astfel de antrenament, oricine poate sa isi imbunatateasca nivelul de coordonare dintre membre si ochi.

Iti dezvolta tehnicile de autoaparare

Abilitatile de autoaparare sunt extrem de importante, iar acestea pot fi dobandite si dezvoltate prin intermediul unui sac de box. Printre cele mai populare tehnici de autoaparare se numara si miscarile laterale, croseele, bob and weave sau blocarea cu ambele brate.

In cazul in care simti ca sacul nu este destul de flexibil, incearca sa il balansezi pentru a-l pune in miscare. Nu mai ramane decat sa iti pui manusile de box si sa inveti cum sa devii mai bun la autoaparare!

Scade nivelul de stres

Dincolo de toate beneficiile mentionate anterior, trebuie sa stii ca exista foarte multe persoane care opteaza pentru un antrenament cu sacul pentru a se elibera de stresul cauzat de grijile cotidiene. Pentru indeplinirea exercitiilor si executarea corecta a acestora, este nevoie de forta, concentrare si control. Astfel, dupa cateva minute de antrenament, vei vedea cum problemele zilnice nu mai sunt atat de suparatoare!