fisa medicala permis
fisa medicala permis

Care sunt investigatiile cerute in fisa medicala pentru permis?

Toti cei care isi doresc sa devina soferi in curand trebuie sa solicite fisa medicala pentru permis pentru a atesta gradul de sanatate fizica si mentala. Intr-o societate in care totul se desfasoara intr-un ritm alert, masina devine un instrument indispensabil.

Pentru a beneficia de libertate de miscare si a te bucura de adrenalina in timp ce conduci, trebuie sa dai dovada de initiativa si sa-ti asumi pe deplin responsabilitatea. Daca detii abilitatile necesare, nu mai trebuie decat sa-ti verifici starea de sanatate.

Dobandirea actelor necesare pentru permis se face destul de usor si nu reprezinta deloc un impediment in acest parcurs. Dintre acestea face parte si fisa medicala pentru permis auto.

De unde poti obtine simplu si rapid fisa medicala?

Daca cu ani in urma trebuia sa stai pe la ghisee in asteptarea acestei fise, astazi ne bucuram cu totii de un imens avantaj. Standard Med Bucuresti, cu site-ul fisamedicala.info, este o clinica acreditata care iti elibereaza rapid acest document si iti ofera posibilitatea sa faci toate analizele intr-o singura zi.

Totul se desfasoara in mod eficient si intr-un timp foarte scurt. Pentru inceput, este nevoie sa-ti faci o programare, fie online, fie telefonic si sa-ti pregatesti dosarul cu documentele necesare. Trebuie sa ajungi la clinica in intervalul orar stabilit pentru a completa cateva formulare tipizate. In aceeasi zi vei primi fisa medicala pentru permis si vei plati o suma de 130 lei.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea acestui document?

Documentele care trebuie sa se regaseasca in dosarul tau sunt:

  • Carte de identitate

  • Fisa de scolarizare (care este eliberata de scoala de soferi si atesta faptul ca in prezent iei parte la cursuri si faci ore de condus)

  • Adeverinta de la medicul de familie, cu specificatia apt pentru a conduce. Aceasta trebuie sa fie insotita de parafa medicului de familie.

  • Daca cel care solicita fisa medicala pentru permis sufera de boli cronice, este nevoie sa se elibereze o scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in functie de boala cu care este diagnosticat. In aceasta scrisoare medicala trebuie specificat tratamentul si recomandarea, in cazul in care se constata ca acesta este apt pentru a conduce. Daca solicitantul sufera de o boala la ochi, trebuie sa prezinte ochelarii la clinica, pentru a avea certitudinea ca acestia ii asigura o vedere clara.

Investigatiile medicale necesare

Pentru a obtine fisa medicala pentru permis, este necesar sa faci urmatoarele examinari medicale la:

  • psihiatrie (aviz psihologic);

  • medicina interna;

  • ortopedie;

  • neurologie;

  • oftalmologie;

  • ORL.

fisa medicala permis
fisa medicala permis

Avizul psihologic de la psihiatrie atesta faptul ca te afli in deplinatatea facultatilor mintale si esti apt sa conduci o masina si sa gestionezi in mod eficient situatiile care pot aparea in trafic. Examenul medical de la oftalmologie atesta faptul ca nu suferi de probleme grave la ochi si ca ai o vedere clara si precisa atat de aproape, cat si la distanta. Aceste doua analize sunt cele mai concludente, deoarece ai nevoie de un psihic bun sa iti poti controla bine emotiile in trafic, dar si de o vedere clara pentru a putea identifica la timp un eventual pericol.

Fisa medicala pentru permis isi pierde valabilitatea dupa un an de zile de la data intocmirii, de aceea este necesar sa o soliciti in timp util, pentru a-ti servi la eliberarea permisului auto. Bucura-te de cel mai bun raport calitate-pret alaturi de echipa de experti de la Standard Med Bucuresti!