pret demolare constructii

Cat te costa sa demolezi o casa?

Demolarea unei case nu costa nici pe departe cat ar putea costa construirea ei, dar chiar si asa este foarte important sa iei in calcul tot ce tine de costuri pentru a determina daca mai amani sau te ocupi aucm de demolare.

Poti vedea aici un pret demolare case care este doar orientativ pentru ca totul depinde de situatia din teren. De aceea, nimeni nu va putea estima un cost pana cand nu vede exact despre ce constructie este vorba.

Daca planuiesti sa demolezi un imobil sau dependintele aferente sau esti proprietarul unei case vechi care trebuie sa fie urgent demolata pentru a regandi tot ansamblu, vei avea nevoie in primul rand de inchirierea unui excavator.

Demolarea totala a constructiei nu face parte din lan, dar cochetezi cu demolarea partiala sau cu dezafectarea. Indiferent de nevoile pe care le ai, va trebui sa stii ca toate planurile pe care le faci nu pot sa fie realizata decat cu ajutorul unui singur document – autorizatia de demolare.

Ce este o autorizatie de demolare?

Conform legii, autorizatiile de demolare sunt acte care iti permit sa desfiintezi o constructie care deja exista sau dependintele acesteia. Utorizatia paote sa fie obtinuta doar daca ai un act care arata ca esti proprietarul constructiei pe care intentionezi sa o demolezi.

Un imobil poate sa fie demolat si pe baza contractului de inchiriere, in cazul in care imobilul are caracter provizoriu, iar proprietarul si-a dat acordul. Aceasta autorizatie se obtine la fel ca cea de construire care are rolul de a reglementa consolidarea, extinderea sau amenajarea unui imobil. Atat autorizatia de demolare cat si cea de construire vor fi solicitate de la administratia locala.

Cu exceptia cazului in care locuinta ta a fost afectata semnificativ de vreme sau de incendii, demolarea nu este un lucru pe care ai putea sa il iei in considerare activ. In aceste cazuri, demolarea casei existente si reconstruirea poate fi unica optiune. Demolarea casei nu este o optiune rentabila pentru multi.

Este posibil ca pentru tine sa fie o mare provocare sa identifici terenul pe care sa vrei sa traiesti cu o casa potrivita atunci cand piata este deja supraaglomerata. Costul demolarii variaza in functie de tipul de cladire pe care o demolezi si de cantitatea de moloz care se obtine.

Adaugand la toate acestea si costul de reconstruire a unei case, este posibil sa fie mai ieftin sa gasesit o casa gata construita intr-un loc in care iti place. De asemenea, pentru persoanele care au cerinte speciale, este posibil sa fie nevoie sa construiesti de la zero pentru ca fi greu sa gasesti casa perfecta in cazul in care ai anumite dorinte care nu intra in standarde. Unele persoane pot considera ca este mai ieftin sa demoleze si sa reconstruiasca, in special in momentul in care tin la zona in care stau, au mult pamant pe care se pot desfasura sau nu vor sa reinvesteasca si sa vanda vechiul teren. Totul depinde de situatia specifica a fiecarei persoane.