Ce este gimnastica medicala si de ce este importanta pentru bunastarea noastra?

Gimnastica medicala este un remediu excelent pentru patologiile si tulburarile legate de coloana vertebrala, avand ca scop imbunatatirea posturii noastre. Astazi vorbim despre gimnastica medicala, o disciplina care are ca scop imbunatatirea posturii prin intarirea tonusului muscular. Problemele posturale pot fi, de fapt, cauza a numeroase dureri, de la simple dureri de spate la probleme mai grave, cum ar fi scolioza sau cifoza. Ceea ce este important de subliniat este ca aceasta activitate nu este doar un simplu remediu pentru anumite dureri sau patologii, ci mai ales o excelenta metoda de preventie, valabila indiferent de grupa de varsta sau de stilul de viata. La Statiuni balneare Calimanesti se pot face unele dintre cele mai bune tratamente.

Gimnastica medicala: ce este?

Gimnastica medicala este un set de exercitii menite sa rezolve obiceiurile posturale proaste care pot cauza diverse probleme si dureri. Aceste obiceiuri sunt adesea conditionate de o activitate excesiva sau de un stil de viata sedentar, dar si de locuri de munca sau alte activitati care implica atitudini posturale incorecte. Cu toate acestea, in alte cazuri, problemele preexistente care afecteaza coloana vertebrala sunt la originea acestei probleme. Gimnastica medicala se poate baza pe o abordare preventiva sau poate fi antalgica, adica impotriva durerii. Este o activitate bazata pe tratamente specifice, care variaza in functie de pacient, care vizeaza intarirea muschilor statici si dinamici ai corpului, adica a tuturor muschilor care influenteaza sustinerea si miscarea.

In special, muschii care sunt implicati sunt urmatorii:

 • Muschii antigravitationali: exercita o actiune extensoare si influenteaza postura.
 • Muschii respiratori: o postura buna este, de asemenea, o consecinta a unei bune respiratii.
 • Muschii stabilizatori ai pelvisului: intarirea acestor muschi permite pelvisului sa mentina o pozitie corecta.

Toti acesti muschi sunt intariti prin exercitii pentru a reeduca corpul si a-l face sa execute miscari corecte, eliminand astfel disconfortul si durerea. Dar cel mai important rezultat este adoptarea unei pozitii corecte in timpul activitatilor zilnice, imbunatatind astfel calitatea vietii.

Care este scopul gimnasticii medicale: beneficii?

Asa cum am mentionat deja, gimnastica medicala este ideala atat pentru cei care doresc sa previna durerile sau anumite probleme, cat si pentru cei care sufera de dureri musculare si articulare sau de defecte posturale. In plus, aceasta disciplina este, de asemenea, perfecta pentru cei care practica sportul si doresc sa isi creasca performanta si sa evite accidentarile. Iata care sunt beneficiile care pot fi obtinute prin cursuri specifice de gimnastica medicala:

 • Imbunatatirea posturii si dobandirea modelelor motorii adecvate
 • Preveniti durerile articulare si musculare
 • Amelioreaza tensiunea musculara si articulara
 • Consolidarea tuturor muschilor implicati in echilibru
 • Imbunatatirea elasticitatii, a coordonarii si a abilitatilor motorii
 • Imbunatatirea gestionarii stresului prin respiratie corecta
 • Cresterea performantelor sportive
 • Reducerea riscului de ranire

Unde sa faci gimnastica medicala

Sunteti interesat de un curs de gimnastica medicala sau doriti o evaluare posturala pentru a incepe un program personalizat pentru tine? Veti fi indrumat de un profesor licentiat in stiinte motrice si veti putea incepe un program personalizat, bazat pe problemele personale si menit sa va imbunatateasca calitatea vietii. Daca doriti mai multe informatii, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati fara nicio obligatie.