Ce plante pot fi plantate impreuna?

Florile au darul de a insufleti orice locuinta si de a-i oferi acea pata de culoare de care are nevoie. Nu este neaparat necesar ca fiecare ghiveci flori sa contina cate o specie diferita de plante, poti sa le combini si sa creezi un aranjament floral inedit si care ii va impresiona pe toti cei care iti calca pragul. Indiferent daca vei amplasa ghivecele pe terasa, pe balcon sau prin casa, efectul va fi unul foarte placut si elegant. Insa, conteaza foarte mult si ce tipuri de plante se pot combina si vor putea convietui.

Solutia unui ghiveci flori cu mai multe plante este la indemana si iti permite sa ai mai multe tipuri de flori in casa chiar si daca spatiul nu iti permite sa amplasezi prea multe ghivece. In plus, poti crea o varietate cromatica foarte placuta care iti va insufleti casa.

Cum trebuie alese plantele care sa fie puse impreuna intr-un ghiveci flori?

Este important sa alegi specii de plante care au nevoie de conditii similare (apa, caldura, lumina, tip de sol). In acest mod vei putea sa creezi ghivece de flori rezistente si de durata. Ghivecele multicolore vor putea fi o desfatare pentru ochi iar pentru a avea aranjamentul floral perfect trebuie doar sa iti pui in valoare creativitatea.

Daca vrei un ghiveci flori simplu si elegant poti alege sa combini orhidee phalaenopsis in trei culori diferite. Simplitatea aranjamentului si culorile atractive vor pastra eleganta incaperii. Alte combinatii de efect sunt crizantemele, petuniile si zinnia. Alege plante cu flori astfel incat naturaletea lor sa fie subliniata de frunze.

Ghivecele cu mai multe tipuri de plante sunt o incantare pentru simturi dar si pentru privire. Sunt o sursa de energie si veselie pentru zilele mohorate cand nu prea sunt sanse ca soarele sa isi faca aparitia.

In momentul in care se creeaza aranjamente florale intr-un ghiveci flori este important sa se tina cont de conditiile de intretinere ale fiecarei plante in parte. Nu incerca sa amesteci plante care au nevoie de o intretinere diferita sau sunt mai sensibile in comparatie cu altele. Inainte de a le planta este bine sa te informezi corespunzator.

In cazul in care nu esti foarte familiarizata cu tipurile de flori care ar putea merge impreuna in acelasi ghiveci, atunci poti sa pui in practica aceasta idee folosind aceeasi specie de flori insa in culori diferite.

Cumpara ghivece de calitate pentru aranjamente florale de durata

Pentru ca astfel de aranjamente sa arate deosebit, iti recomandam sa achizitionezi ghivece in acelasi ton cu stilul de design interior care domina in incapere. Un coltisor verde, indiferent daca il infiintezi in spatiul exterior sau in cel interior iti va oferi o senzatie foarte placuta. Totul va fi mai personalizat si mai natural.

De asemenea, iti recomandam sa alegi ghivece pentru flori de calitate de pe site-ul madira.ro pentru a nu se deteriora si pentru a nu fi nevoita sa le replantezi de fiecare data. Un ghiveci flori de calitate poate sa te serveasca pentru ani intregi, asadar, este important sa le alegi pe cele care iti permit sa iti pui in practica ideile si sa creezi combinatii surprinzatoare.