Ce sunt semintele de canabis

Semintele de canepa sunt alimente vegetale tipice din est (de exemplu din India) si din Rusia. Considerate intotdeauna un produs „sarac”, semintele de canepa au fost recent reevaluate, in special in nutritia vegana, pana la punctul in care astazi, in virtutea proprietatilor lor nutritive, sunt considerate ca un adevarat supliment alimentar. Semintele de canepa pot fi consumate: intregi sau decojite, crude sau fierte, intregi sau sub forma de faina, sub forma de ulei sau sub forma de alte produse prelucrate. Poti gasi mai multe astfel de seminte pe zonaverde.ro de unde poti achizitiona si alte produse de tip suvenir.

Clasificare

Clasificarea botanica a canepei a facut mult timp obiectul unor controverse; la un moment dat se credea ca exista numeroase specii, dar astazi avem tendinta de a considera variatiile morfologice ca semne tipice ale subspeciei sau soiurilor. Din ce planta se obtin seminte comestibile? Pentru canepa, ne referim la o planta apartinand unui grup botanic din familia Cannabaceae, genul Cannabis; prin urmare, diferentierea diferitelor tipuri de canepa este mai complexa si, pe baza metodei de clasificare, este posibil sa se distinga Specii si / sau Subspecii si / sau soiuri. Probabil, cea mai fiabila clasificare se bazeaza pe clasificarea unei singure specii (Cannabis sativa) si diferentierea consecventa in mai multe. Cele mai multe astfel de seminte, asa cum sunt si cele de pe zonaverde.ro pot fi consumate.

Dieta, seminte de canabis in dienta

Semintele de canepa pot fi utilizate ca aliment intermediar intre categoria fructelor uscate (achene) si cea a cerealelor. La fel ca graul, orzul, ovazul etc., semintele de canepa pot fi consumate singure (decojite sau intregi) si utilizarea lor este prevazuta in diverse retete (in special „etnice”) apartinand: feluri intai, salate, feluri de mancare, etc. Din semintele de canepa, prin „presare” rece, se obtine un ulei vegetal cu un gust care aminteste vag de alune; acest ulei, in special supus la rancezire, trebuie pastrat la frigider. Ce a ramas din extractie constituie un bun substrat pentru producerea de faina sau furaje.

Proprietati nutritionale

In dieta occidentala, semintele de canepa reprezinta un produs definit ca „invechit”; acest lucru nu se atribuie atat gustului (cu siguranta singular), cat naturii mancarii din loc. Cu toate acestea, semintele de canabis sunt un aliment deosebit de bogat in substante nutritive utile organismului si pot fi foarte utile mai ales in contextul diferitelor tipuri de dieta. Continutul nutritional al semintelor de canepa este similar cu cel al achenelor. Aportul caloric este dat mai ales de lipide, dar si fractia proteica pare destul de relevanta; glucidele sunt in esenta de tip complex. Acizii grasi (aproximativ 35% din greutate).

Avand in vedere aceste avantaje, semintele de canabis isi gasesc mai multe intrebuintari, de la seminte de canabis care pot fi consumate in dieta, si pana la seminte de canabis pentru colectionari. Cea mai des intalnita astfel de utilizare ramane insa cea de colectionare, cand persoanele interesate sa aiba cat mai multe tipuri de seminte diferite in colectie, astfel incat sa detina cat mai multe soiuri.

Magazinul www.zonaverde.ro se adreseaza strict colectionarilor de seminte de cannabis in vederea colectionarii si conservarii unei genetici cat mai variate, si sunt ambalate in conformitate. Precizam ca semintele de cannabis sunt 100% legale deoarece nu contin THC, si NU sunt destinate cultivarii. Zona Verde INC SRL nu sustine, nu incurajeaza si nu promoveaza consumul sau traficul de substante ilegale!