partii de schi in romania

Cele mai bune partii de schi din Romania

Sezonul de schi in Romania este in general intre noiembrie – aprilie, dar unele statiuni si lanturi muntoase vad zapada inca din septembrie si pana in iunie! Asa ca cel mai bine este sa fii informat si sa verifici camerele web inainte de a porni pe partii! Inca un lucru pe care trebuie sa-l stii: cele mai populare statiuni de schi sunt si cele mai aglomerate, iar partiile de scurta distanta inseamna ca vei intalni o multime de oameni care coboara si cozile la teleski sau telecabine pot deveni lungi, mai ales in weekend sau sezonul sarbatorilor. De exemplu, poti merge pe partia de schi de la Sovata. Statiunea Sovata din Romania nu are partii de schi propriu-zise. Sovata este mai degraba cunoscuta pentru lacul cu apa sarata si pentru tratamentele termale si spa. In schimb exista statiuni din apropierea de Sovata care au partii de schi cum ar fi Miercurea Ciuc sau Tusnad, unde puteti practica schiul sau snowboard-ul pe diferite trasee cu dificultate variata.

Poiana Brasov – cea mai buna statiune de schi din Romania

Poiana Brasov este cea mai buna si mai populara statiune de schi din Romania. Situata la doar o scurta distanta cu masina de Bucuresti (2-3h), aceasta statiune este, de asemenea, cea mai buna optiune pentru a merge la schi din Brasov, deoarece se afla la doar 12 km de oras – asa ca poti obtine tot ce este mai bun din ambele! Avand cele mai lungi partii din Romania si fiind favoritul vietii locale, Poiana Brasov este, de asemenea, cea mai scumpa si cea mai ofertanta statiune de schi cu multe hoteluri de 4-5*, restaurante rafinate si SPA-uri.

Situat convenabil intre paduri dese de pin si cu partii care incep pana la 1800 m, schiatul in Poiana Brasov ofera 22 km de partii (de la partii negre la albastre), nocturne si un peisaj destul de frumos. Evident, exista o multime de oportunitati de apres-ski in statiune dar si in Brasovul din apropiere. Mai multe informatii despre preturi, webcam live si stiri aici .

Dezavantajul cu Poiana Brasov este ca devine destul de aglomerata in weekend si sarbatori. Cu toate acestea, daca doriti sa scapati de multime si sa incercati o aventura, puteti merge in afara pistei in Muntele Postavaru din apropiere cu partenerul nostru ghid. La fel cum in Sovata vei vedea lacul Ursu, in Postavaru ai numeroase locuri de vazut.

 Schi in Sinaia – a doua cea mai buna alegere pentru schi in Romania

Sinaia este cea mai apropiata statiune de schi din Bucuresti (1h30 cu trenul sau masina) si ofera privelisti spectaculoase de la 1400m sau 2000m precum si peste 15 partii diferite din care sa alegi (4 usoare, 8 medii si 3 dificile) insumand aproximativ 20 km. Statiunea de schi in sine seamana cu un sat de munte confortabil din Austria si gazduieste si faimosul Castel Peles , asa ca este usor sa combinati sporturile de iarna cu o vacanta de vizitare a obiectivelor turistice in Romania. In statiunea de schi Sinaia puteti toca zapada pana la sfarsitul lunii aprilie sau chiar inceputul lunii mai!

Din centrul Sinaia puteti urca pana la 1400 m cu masina, telegondola sau telecabina si puteti incepe coborarea de acolo, sau puteti continua in sus pana la platoul de 2000 m al Muntilor Bucegi cu teleschi, telegondola sau telecabina si va bucurati de plimbari linistite! Din cauza vantului puternic la aceasta altitudine, teleschiurile care duc de la 1400 m pana la 2000 m sunt uneori inchise. Mai multe informatii despre preturi, partii si harti ale orasului Sinaia.