Cele mai frecvente reparatii la casa iarna

Sezonul rece aduce intotdeauna bucuria sarbatorilor si o stare de entuziasm in aer pe care o poti simti in atmosfera orasului febril. Strazile si magazinele aglomerate, alergatura dupa decoratiuni si cadouri, zecile de colinde si mancaruri specifice te introduc in spiritul perioadei pe care multi romani o considera ca fiind cea mai frumoasa din an.

Pentru cei care locuiesc la casa, acesta perioada nu este lipsita de provocari. Temperaturile scazute si conditiile atmosferice specifice sezonului rece vin la pachet cu nevoia de a pregati locuinta pentru acest anotimp mai aspru. Pentru a asigura bunastarea constructiei casei esentiale sunt lucrarile de reparatii acoperis. Desi la prima vedere poate parea o treaba simpla, acesta sarcina implica de cele mai multe ori nevoia de ajutor specializat din partea unei firme de constructii. Iata care sunt cele mai importante cinci lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a-ti pregati casa pentru anotimpul iernii:

Izoleaza locuinta!

Poate parea o chestiune subinteleasa, insa atunci cand locuiesti la casa trebuie sa verifici constant locurile in care pot aparea crapaturi: peretii, ferestrele, usile, dar si pardoseala si podelele trebuie mereu observate. Astfel, e necesar de analizat daca exista zone fisurate care necesita reparatii. Atentia trebuie focusata asupra ferestrelor, deoarece pe aici trec cea mai mare parte din curentii de aer rece. Ele trebuie sa aiba un sistem de inchidere cat mai etans si sa fie izolate cu chit sau benzi termoizolatoare. Apoi trebuie sa te asiguri ca peretii sunt izolati corespunzator, tinand cont de faptul ca atunci cand locuiesti la casa nu ai pereti comuni cu alti vecini, deci majoritatea peretilor sunt exteriori si neizolati corespunzator vor raci interiorul casei.

Verifica instalatiile sanitare!

Pentru a pastra o temperatura constanta si placuta in interiorul casei este bininteles necesar ca sistemul de incalzire sa functioneze la capacitate maxima. Caloriferele trebuie sa incalzeasca bine, tevile trebuie sa fie intr-o stare cat mai buna, iar toate componentele sistemului sanitar trebuie sa functioneze perfect pentru a nu provoca niciun fel neplaceri pentru confortul casei.

Verifica centrala termica!

Atunci cand locuiesti la casa, centrala termica este cu siguranta una dintre cele mai importante investitii. Cele mai multe centrale sunt fie pe gaz fie pe lemne. Indiferent de caz, ambele au nevoie de revizii in fiecare an. Revizia centralei confirma functionarea acesteia in parametrii normali si garanteaza buna ei functionare pe tot parcursul sezonului rece. Foarte importante aici sunt si conditiile de siguranta pentru care importanta reviziilor anuale este justificata.  Pentru efectuarea acestor revizii, apeleaza intotdeauna la personal autorizat care stie sa isi faca treaba intr-un mod cat mai profesionist.

Repara acoperisul!

Poate cel mai important punct de pe lista noastra este reprezentat de reparatii acoperis. Nimic nu poate fi mai neplacut decat sa te confrunti cu situatia in care ploaia patrunde in casa si apa se infiltreaza in locuinta ta. Acesta situatia poate avea consecinte destul de grave daca nu se iau masurile necesare cat mai repede cu putinta: deteriorarea tavanului si a peretilor camerelor superioare, aparitia mucegaiului generat de umezeala din pod ce poate avea efecte foarte nocive pentru sanatatea celor care locuiesc in casa, riscul aparitiei scurtcircuitelor pe cablurile electrice in contact cu apa infiltrata.

Pentru a evita din timp posibilitatea aparitiei oricarei situatii de acest gen, este indicat sa apelam la ajutor specializat din partea unor firme de amenajari interioare sau constructii, care ne vor ajuta sa realizam toate lucrarile necesare pentru a asigura bunastarea locuintei noastre pe intreaga durata a sezonului rece.