Cum arata parcursul firmelor de inchirieri auto catre electrificarea flotelor de rent?

Serviciul de rent a car este asaltat în ultimul timp de o cerere ridicata, pentru închirierea autovehiculelor electrice. Solicitarile pentru acest tip de automobile a crescut enorm în ultima perioada. Cu toate acestea, companiile de rent a car au doua variante în acest context: sa ignore și sa meargă mai departe prin vechiul sistem sau sa accepte ideea de vehicule electrice. Sistemul de înnoire al flotelor de închirieri mașini cu autovehicule electrice, se răspândește de la tara și de la companie la companie. Deasemeni, fiecare persoană este din ce în ce mai interesata de acest tip de autoturisme. Citiți mai departe…

In prezent, din ce in ce mai multe companii de inchirieri auto isi concentreaza atentia asupra autovehiculelor electrice. Subiectul masinilor electrice este raspandit la nivel global. Din ce in ce mai multa lume este interesata de autovehiculele electrice si tot mai multe firme isi doresc acum sa asculte ce avantaje aduc aceste masini. In acest moment, cota de piata pentru autoturismele electrice este de doar 3%.

Indiferent de situatie, Ben Prochazka, directorul executiv pentru Coalitia de Electrificare sustine ca aceasta cifra ne pacaleste pentru moment. El mentioneaza ca trendul este in favoarea vehiculelor electrice. Tot el ne anunta ca in urmatorii 5 sau 8 ani, cifrele vor avea cu totul alta pozitie. Dar, sa aducem in discutie subiectul pentru care ne-am adunat, si anume: Cum arata parcursul firmelor de inchirieri auto, pentru electrificarea flotelor de rent a car.

Firmele de rent a car si masinile electrice ( orientarea catre acest tip de autovehicule )

Orientarea catre masinile electrice a pornit in primul rand din decizia clientului. Dupa cum stim, in orice serviciu economic clientul este cel care dicteaza piata si tipul de produs. Din aceasta cauza, companiile de inchirieri auto au fost nevoite sa asculte clientul si sa aduca in fata sa doar autovehiculele solicitate de acesta. In randurile urmatoare, vom afla mai multe detalii despre electrificarea sistemului de inchirieri masini.

Cum se desfasoara orientarea catre autovehiculele electrice in serviciul de inchirieri masini?

Anul acesta, foarte multe companii de rent a car s-au gandit la adoptarea unui sistem complet de rent a car bazat pe masini electrice. Pentru a duce la un nivel cat mai masiv acest proiect, a fost nevoie de o intrunire. Astfel, in Statele Unite, in Las Vegas, a fost organizata Conferinta de Inchirieri Auto. De data aceasta, au fost prezenti: Sharky Laguana ( Presedintele Ascociatiei Americane de Rent a Car ) si Ben Prochazka ( Directorul Executiv pentru Coalitia de Electrificare ).

De data aceasta, a fost discutat foarte activ subiectul de electrificare al flotelor din serviciul de inchirieri masini. Desi, foarte multi actori economici au fost incantati de aceasta optiune, s-a pus totusi problema implementarii acestui proiect. Astfel, pentru ca firmele de rent a car sa inlocuiasca autovehiculele clasice, trebuiau sa se indeplineasca 3 aspecte importante:

  • In primul rand, companiile de rent a car trebuie sa accepte clientii, care solicita autovehicule electrice
  • In al doi-lea rand, vor trebui analizate sursele de alimentare pentru autoturismele electrice. De aici, se va afla daca punctele de incarcare sunt suficiente.
  • Si in ultimul rand, flotele de inchirieri auto vor trebui aprovizionate cu autovehicule electrice

Analiza surselor de alimentare pentru automobilele electrice in serviciul de inchirieri auto

Daca primul si al trei-lea aspect depind de companiile de rent a car, al doi-lea va avea nevoie de conlucrarea mai multor entitati. Ca sa explicam mai bine, sursele de alimentare pentru autoturismele electrice sunt create prin colaborarea furnizorilor de energie, cu institutiile statului. Conform spuselor lui Ben Prochazka: „Punerea la punct a acestui ecosistem, se va realiza doar prin cooperarea tuturor actorilor economici implicati”. Desigur, proiectul incepe de la client si se termina cu aprovizionarea flotelor auto.

Indiferent de situatia prezentata, observam ca cele mai multe dintre companiile mari isi doresc aceasta traiectorie. Mai mult de atat, clientii din zona de inchirieri auto devin din ce in ce mai receptiv la serviciul de inchirieri masini electrice. Pentru ca dorinta exista la nivelul consumatorului de rent, nu va mai trebui decat sa fie instruiti pentru a manipula acest gen de autoturisme.

Cu toate acestea, exista o problema la capitolul de alimentare pentru aceasta categorie de masini…

Numarul insuficient de surse de alimentare pentru autoturismele electrice

In prezent, chiar si in Statele Unite, precum si in tarile din Vestul Europeni, nu sunt destule surse de alimentare pentru acest tip de masini. Cu toate acestea, atat Guvernele tarilor respective, cat si furnizorii de energie electrica propun pentru viitorul apropiat realizarea unor surse noi.

Din cate stim, aceste tari vor pune la punct un ansamblu de sisteme pentru alimentarea autoturismelor electrice. Din pacate, situatia din tara noastra este putin mai diferita. In orasul Bucuresti, sunt doar 130 de puncte de alimentare pentru autovehiculele electrice.

Acest numar este total insuficient in anumite ore. Deasemeni, trebuie sa intelegem ca clientul de rent a car este diferit fata de cel care detine un astfel de autoturism. Daca cel care detine un autovehicul electric, isi permite sa iroseasca timpul asteptand la coada pentru incarcare,… Cel care a inchiriat un astfel de automobil nu va avea acel timp disponibil.

Clientii din rent a car au scopuri precise ( nu isi permit sa piarda timp pentru a astepta la cozile de incarcare a autovehiculelor electrice )

Cine inchiriaza un autovehicul, are timpul foarte bine organizat. El inchiriaza acel autovehicul pentru a putea circula. In al doi-lea rand, timpul petrecut in autoturismul respectiv este foarte bine calculat. Indiferent ca se viziteaza familia, se circula in excursii sau ai nevoie de o masina pentru afaceri, se vor cunoaste dinainte toate aceste aspecte.

Daca o persoana inchiriaza un autovehicul electric, el se va astepta sa piarda timp. Desigur, timpul pierdut va fi pentru incarcarea autovehiculului respectiv. Astfel, in functie de masina inchiriata si de distanta parcursa, el poate petrece intre una si doua ore pentru incarcare. Acest timp va fi irosit o data la doua zile.

Daca pe langa acest timp, adaugam inca 3 ore pentru stat la coada, descurajam clientul sa inchirieze acest gen de masini. Astfel, pentru ca a se incuraja acest tip de inchirieri auto in orasul Bucuresti, vor trebui create mai multe centre de incarcare.

Cu toate acestea, chiar si companiile de rent din orasul Bucuresti se indreapta catre a implementa acest model.

Acesta a fost subiectul de astazi.

Ati vazut de aceasta data, cum arata parcursul firmelor de rent a car catre electrificarea flotelor.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!