Cum sa amplasezi corect centrala termica in apartament?

Instalarea unui echipament de incalzire in casa ta este o investitie care trebuie sa aduca liniste sufleteasca in momentul in care il folosesti. Lucrarea de instalare a centralei trebuie sa fie efectuata intotdeauna de o firma autorizata ISCIR cu respectarea tuturor normelor in vigoare. Acest lucru este esential pentru propria ta siguranta si pentru exploatarea cat mai corecta a echipamentului.

Cum se alege cel mai potrivit loc pentru centrala termica?

Cel mai potrivit loc in care sa se amplaseze centrala termica va fi stabilita impreuna cu specialistii de la firma autorizata cu care colaborezi. Pentru un apartament de la bloc, cel mai indicat spatiu este ca centrala termica sa fie amplasata in bucatarie dar daca locuiesti la casa atunci poti sa infiintezi si o camera tehnica in care sa se afle centrala si alte echipamente necesare pentru asigurarea confortului personal.

Dupa parcurgerea etapelor si intocmirea documentelor, primul pas este montarea propriu – zisa a centralei termice. In aceasta etapa trebuie sa pui la dispozitia echipei toate documentele tehnice cu care a venit impreuna centrala termica si sa te asiguri ca amplasarea se realizeaza in functie de aspectele stabilite.

Alegerea celui mai bun loc pentru amplasarea centralei termice te va ajuta sa obtii cel mai bun randament al echipamentului. Pentru a te bucura de o incalzire apartament eficienta este necesar sa se respecte toate conditiile in ceea ce priveste siguranta asa cum prevede documentatia tehnica realizata de proiectant.

Unde se poate amplasa echipamentul de incalzire apartament?

Centrala termica poate sa fie montata pe peretele exterior al bucatariei sau chiar si pe balcon, in cazul in care ai unul in apartamentul unde locuiesti. Astfel, nu numai ca vei obtine un randament mai bun dar nici nu te va incomoda. Daca apartamentul tau nu permite ca centrala sa fie amplasata pe peretele care da spre exteriorul locuintei atunci se poate amplasa pe colt sau pe peretele perpendicular cu zidul exterior.

In apartamentele in blocurile nou construite centrala poate sa fie mascata prin integrarea in mobilierul de bucatarie. Daca alegi aceasta varianta atunci trebuie sa te asiguri ca echipamentul incape si sunt respectate distantele de siguranta pentru a putea fi exploatat cat mai corect.

In cazul caselor mari, se poate amenaja o camera tehnica ce este destinata exclusiv echipamentului de incalzire si a altor instalatii esentiale pentru asigurarea confortului. Pentru amenajare este esential sa iei in considerare toate recomandarile specialistilor, astfel incat sa poti folosi aceasta incapere in scopul pentru care ti-ai propus.

In momentul in care ai in vedere crearea unei camere tehnice pentru centrala termica trebuie sa tii cont si de dotarile pe care trebuie sa le aiba. Camera in care urmeaza sa pui centrala trebuie sa aiba o sursa electrica individuala cu sistem de impamantare pentru a putea preveni accidentele nedorite. Accesul in camera unde se va afla centrala trebuie sa fie cat mai facil, astfel incat in momentul in care se fac reviziile si verificarile necesare sa fie accesul cat mai usor.

Incalzirea apartamentului este foarte importanta iar un echipament precum o centrala este foarte utila. Apeleaza la specialistii  Motan.Shop care pot sa iti ofere recomandari competente si, mai ales sa iti puna in functiune echipamentul respectand toate conditiile legale.