Cum sa faci cele mai bune cocktailuri cu vin

Vinul este bautura preferata a multora si merita servit ca atare, insa poate fi si baza ideala pentru cocktail-uri de vis. Amestecul perfect cu diferite ingrediente poate da viata unor bauturi inedite, care sa fie potrivite in nenumarate contexte.

De exemplu, Sangria poate fi completarea perfecta atunci cand te relaxezi alaturi de familie si prieteni intr-o zi calduroasa de vara. Reteta este cat se poate de simpla si ai nevoie doar de:

  • O sticla de vin rosu
  • 150 ml de brandy
  • 150 ml de apa tonica
  • O lingurita de zahar
  • O portocala taiata felii
  • O lamaie taiata felii
  • Un lime taiat felii
  • O piersica taiata felii
  • O cana cu capsuni taiate felii

Amesteca vinul, zaharul si fructele intr-un shaker, apoi toarna rezultatul in pahare pline cu gheata. Daca iti doresti ca experienta sa fie completa, atunci te poti orienta catre diferite preparate spaniole.

Mimosa este un alt tip de cocktail pe care merita sa il incerci, fiind originar din Spania si foarte usor de preparat. Vei avea nevoie de:

 

  • 100 ml de vin alb spumant
  • 100 ml de suc de portocale
  • O felie de portocala

Amesteca totul intr-un pahar si bucura-te de un cocktail elegant, usor de consumat, ce merita servit chiar si la micul dejun alaturi de omlete pufoase sau tarte cu unt.

Poate ca unii nu clasifica vinul fiert drept cocktail, insa aceasta este bautura preferata a multora in sezonul rece. O sticla de vin Merlot sec din portofoliul Cramei Budureasca poate fi un punct bun de plecare pentru un vin fiert pe care sa nu il uiti. Vei avea nevoie de:

  • O sticla de vin rosu
  • Jumatate de pahar de brandy
  • Jumatate de pahar de suc de portocale
  • O lingura de scortisoara
  • O lingura de cuisoare
  • Doua linguri de zahar

Toate ingredientele le poti amesteca intr-un vas care se lasa la fiert pret de cateva minute, urmand ca mai apoi sa servesti vinul fiert alaturi preparate din branza sau placinta cu carne.

Asemanator cocktail-ului Mimosa este Kir Royale care provine din Franta. Este usor de facut si ai nevoie doar de 150 ml de vin spumant si 30 de ml de lichior crema de cassis. Lichiorul se toarna intr-un pahar de sampanie, iar deasupra se adauga vinul spumant. Cocktail-ul este ideal in special alaturi de desert.

Poate ca nu sunt multe persoane care s-ar gandi sa amestece vinul cu cola, insa Calimocho este un cocktail ce merita savurat in aceasta vara. Originar din nordul Spaniei, acest cocktail este usor de preparat si racoros. Ingrediente:

  • 120 ml vin rosu
  • 120 ml cola
  • O felie de lamaie

Pregateste un pahar inalt cu gheata in care sa adaugi vinul si cola si pe care sa le amesteci incet, iar la final poti sa adaugi felia de lamaie. Cocktail-ul este ideal alaturi de preparate picante, astfel ca vei avea de unde sa alegi, indiferent daca alegi sa pregatesti totul acasa sau sa comanzi mancarea preferata.

Opteaza pentru un vin rosu sec de inalta calitate intrucat acesta poate fi ingredientul principal pentru nenumarate cocktail-uri delicioase. Magazinul online al Cramei Budureasca vine cu o multime de propuneri in acest sens, motiv pentru care ai toate sansele ca aici sa gasesti noul tau vin preferat. Fie ca alegi sa il servesti ca atare, fie sa dai viata unor cocktail-uri de zile mare, important este ca ai la dispozitie o multime de vinuri pe care nu ai cum sa le ratezi. Tu ce vin alegi si ce cocktail intentionezi sa prepari?