În zilele noastre, dinții au o valoare estetică, dar, în același timp, dinții pot crea o mulţime de probleme. Cel mai adesea, o persoană se confruntă cu carii și boli ale gingiilor, care până la vârsta de 50 de ani, poate duce la absența majorității dinților. În plus, dinții bolnavi duc la scăderea imunității, reprezintă începuturile unor afecțiuni ale sistemului digestiv, care apar din cauza inflamației la nivelul gingiilor și dinților.
Prevenirea bolilor dentare poate fi făcută la clinica stomatologică Dentocare și ar trebui începută în copilărie. Acest lucru va duce la obiceiul de a monitoriza starea dinților în viitor, ceea ce va oferi un zâmbet frumos, sănătos, și în același timp, va menține încrederea în sine. Primul dinte la copii erupe la vârsta de aproximativ 6 luni, iar până la vârsta de 3 ani se formează majoritatea dinților de lapte. Până la vârsta de 6-7 ani, dinții de lapte încep să cadă și apar mai mulți dinți permanenți.
Ce se întâmplă dacă nu fac igiena dentară corect?
Până la vârsta de 13-14 ani, ar trebui să fie în număr 28. La unele persoane ies toți cei 4 molari de minte, iar la alții doar 1 sau 2. De asemenea, există și persoane la care molarii de minte nu ies deloc. Acest lucru nu ar trebui considerat o abatere de la normă. Astfel, o persoană are 32 de dinți permanenți, dar aceștia sunt eterogeni în funcțiile și structura lor. Toți dinții sunt formați pe o coroană care iese din gingie și o rădăcină care se află în maxilar. Coroana este acoperită cu smalț puternic, sub care se ascunde cea mai mare parte a dintelui, denumită dentina.
În canalul intern al dintelui se afla o pulpă care conţine nervii şi vasele de sânge care hrănesc dintele. Rădăcina dintelui este acoperită cu un țesut dur, aspru. Boala dentară este provocată de placa care se acumulează între dinți și de-a lungul marginii gingiilor. Bacteriile sale transformă zahărul în acid, care dizolvă smalțul, urmat de dentina dintelui, apoi ajunge în pulpă, provocând dureri groaznice. Dacă în acest moment nu mergi la clinica stomatologică DentoCare, atunci bacteriile, după ce au pătruns în partea superioară a dintelui, pot începe să distrugă osul maxilarului.
Pentru sănătatea dentară mergi la clinica stomatologică DentoCare
Pentru a nu experimenta acest lucru, trebuie să îți speli dinții de 2 ori pe zi, folosind paste de dinți cu fluor și periuțe cu peri de duritate medie pentru a îndepărta placa. De asemenea, este important să nu mănânci foarte multe dulciuri. Cauza bolii gingiilor este aceeași placă care se acumulează sub gingie. Gingiile încep să sângereze atunci când te speli pe dinți, devin de o culoare roșu închis și se umflă. Acest proces poate fi oprit prin revenirea la îngrijirea orală atentă, la clinica stomatologică. În caz contrar, între dinte și gingie se formează pungi adânci, ceea ce poate duce la pierderea dinților. Semnele timpurii de deteriorare a smalțului și gingiilor pot fi detectate doar de un stomatolog de la o clinică stomatologică, precum DentoCare. Prin urmare, este necesar să mergi la medicul dentist de 2 ori pe an, ceea ce va ajuta la menținerea unui zâmbet perfect, ceea ce înseamnă sănătate pentru dantură.