Cum se schimba roata masinii in conditii de siguranta atunci cand nu poti ajunge imediat la o vulcanizare auto

Daca masina ta a suferit o punctie in mijlocul drumului, cel mai normal este ca trebuie sa schimbi manual roata. De multe ori aceste perforari sunt inevitabile, cu toate acestea, uneori le putem evita daca verificam periodic starea anvelopelor. In functie de masina pe care o ai, in momentul in care alegi vulcanizarea, nu uita sa tii cont de echipamentul din interior. Deci, daca esti cu tirul, cauta o vulcanizare tir si nu te duce la una care are doar echipament pentru masini mici pentru ca nu are cum sa te ajute. Ia cea mai buna decizie pentru masina ta si vei fi gata de drum imediat.

Cel mai bine este sa verificati rotile inainte de a incepe plimbarea cu masina, pentru siguranta noastra, indiferent daca calatoria este lunga sau scurta. Verificati daca anvelopele nu au uzura aparenta sau crapaturi, iar daca mergeti intr-o calatorie, nu uitati sa verificati presiunea la o benzinarie.

In caz de punctie, este important sa stiti ce trebuie facut pentru a schimba roata de perforare si a o inlocui cu cea de rezerva.

 Parcati masina intr-un loc sigur

Daca observati ca roata masinii are o punctie, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa parcati intr-un loc sigur pentru a evita aglomeratia din trafic. Este de preferat sa parcati intr-un loc plat si ferm pentru a facilita procesul de asamblare si dezasamblare a rotii.

Scoate anvelopa plana

Odata ce aveti instrumentele necesare la indemana, urmatorul pas este sa va apucati de lucru pentru a elimina anvelopa intepata. Slabiti piulitele rotii care este montata si asezati mufa in locul potrivit pentru a ridica masina. Odata ridicata, scoateti suruburile si scoateti anvelopa.

Inlocuieste anvelopa cu roata de rezerva

O practica foarte utila atunci cand schimbati roata masinii in siguranta, este sa plasati roata perforata pe care ati indepartat-o, in portbagaj.

Du roata intepata, la reparat

Imediat dupa ce ai putut porni cu masina din nou la drum, alege sa repari roata intepata la un specialist – o vulcanizare auto te va ajuta in acest caz. Mergi doar intr-un service roti de incredere astfel incat sa te asiguri ca masina ta beneficiaza de cele mai bune tratamente.

In cazul in care rotile tale se tot dezumfla cel mai bine ar fi sa apelezi la specialisti care sa verifice si integritatea jantelor si care sa ti le indrepte daca este nevoie. In acest sens, noi iti recomandam sa apelezi la indreptare jante aliaj Brasov daca esti in zona pentru ca aici lucreaza doar personal cu experienta, gata in fiecare zi sa iti ofere cele mai mari avantaje si sa te ajute sa fii mereu gata de calatorie. Atunci cand jantele se stramba exista riscul sa iti deterioreze parti foarte importante ale masinii asa cum sunt anvelopele si directia, dar si sa te puna in situatii neplacute. In plus, uneori zgomotul poate fi foarte deranjant si il vei auzi chiar din interior.