Istoria simbolului Arborele Vieții | Ilisio.ro

Istoria emblemei arborelui vieții este o călătorie fascinantă și variată. De fapt, această imagine durabilă precede existența omenirii. Este de înțeles de ce societățile din întreaga lume l-au salutat. Creștinismul, Egiptul Antic, culturile budiste, africane, turcești și celtice au folosit toate simbolul arborelui vieții. Există tensiuni unificatoare, chiar dacă aceste sisteme culturale și teologice reflectă principii multiculturale. În special, arborele vieții reprezintă adesea o legătură cu viața de apoi, strămoși și divinitate.

Bijutierii reprezintă frecvent ramurile copacului în piesele cu pietre. Bijuteriile Arborele vieții sunt disponibile într-o varietate de modele și compoziții, cum sunt acei cercei lungi plini de culori vibrante potriviti pentru mai multe tinute. Pandantivele, cerceii, inelele, colierele și farmecele sunt exemple de modele populare.

În Biblie, lui Adam și Evei li s-a interzis să mănânce fructe dintr-un copac din grădina Edenului, primul paradis al lui Adam și Eva după creație. Ce copac renumit ar putea fi acesta? Nimeni altcineva decât pomul vieții. Pomul vieții reprezintă, de asemenea, cunoașterea și iubirea lui Dumnezeu.

Copacul vietii este o emblem veche care poate fi vazuta in multe civilizatii din intreaga lume. Sensul Copacului Vietii este defapt o conexiune intre trei lumi: cerul, Pamantul si lumea. Acest simbol creste in sus, in timp ce radacinile impamantesc copacul, acest fapt indica legatura dintre cele trei lumi. Fiecare civilizatia are un copac al vietii cu propria sa mitologie sau traditie.

Bijuterii cu simbolul Arborele Vieții

Semnul pomului vieții este un ornament foarte apreciat în bijuterii, deoarece este venerat în întreaga lume. Simbolul tradițional este încorporat în munca artizanilor și designerilor, uneori cu propria lor întorsătură specială.

Există o mare varietate de bijuterii Copacul Vietii disponibile, de la clasic la contemporan, abstract la ornamentat la bază. De asemenea, puteți adăuga o piatră de naștere pentru a vă personaliza bijuteriile.

Cultura celtică: legăturile mistice pe care copacii le au cu familia, strămoșii și zeii cuiva sunt prețuite de celți. Viața de apoi și legătura dintre pământ și cer sunt simbolizate de arborele vieții. Poporul celtic avea o conexiune și o afecțiune atât de puternică pentru copaci încât i-au considerat strămoșii lor și paznicii Lumii Celtice. Arborele vieții este așadar venerat în cultura celtică.

Egiptul Antic: Se credea că ramurile pomului vieții simbolizează cerul și abundența. Rădăcinile care se întindeau în pământ, pe de altă parte, reprezentau moartea.

Cultura africană: Arborele Baobab, care este adesea numit „arborele vieții”, este o specie de copac.

Arborele de baobab este venerat și ținut cu mare atenție ca sursă de viață și hrană, deoarece dă roade în ciuda vremii uscate.

Budism: Buddha a atins iluminarea sub veneratul arbore Bodhi. Arborele vieții este o reprezentare a existenței și iluminării în cultura budistă.

După cum puteți vedea, sensul arborelui vieții nu este simplu. Acest model religios are conotații diferite în fiecare cultură, dar toate sunt considerate sacre. Deși rădăcinile arborelui vieții sunt în spiritualitate, ramurile sale includ multe alte idei. Este o reprezentare atemporală ca vigoare și putere, armonie și conexiune și un lucru minunat care ne atinge pe toți: viața.