Kit supraveghere video – ce este si cum functioneaza

Ghid pentru a cumpara o camera de supraveghere pentru o casa

Camerele IP sunt masini care ruleaza cu ajutorul  internetului pentru a monitoriza si observa spatii specifice, trimitand informatii printr-un program care se conecteaza la internet, pentru a emite notificari automate prin e-mail sau vizualizare in timp real de la orice aplicatie de telefon mobil sau tableta. Vedeti mai multe modele de camere pe comenzi.ro unde aveti cele mai bune preturi si ovarietate mare de modele.

Ce sunt camerele IP?

Primele arhetipuri de camera IP, in cazul in care IP standuri pentru Internet Protocol, dateaza din 1996, cu toate acestea, a devenit deosebit de comun in ultimii ani, avand in vedere o scadere substantiala a pretului.

O camera IP poate fi utilizata in mod substantial in scopul obiectelor de supraveghere video din camere sau medii familiale si este uneori prevazuta impreuna cu o serie de servicii complementare pentru a profita la maximum de aceasta.

De exemplu, unele marci ofera spatiu in cloud pe Internet pentru a-si apara videoclipurile si a achizitiona piese anormale, altele folosesc pur si simplu un card de memorie pentru a stoca detaliile foarte proeminente.

In unele cazuri, acestea sunt, de asemenea, echipate cu LED-uri infrarosii, astfel incat sa poata inregistra videoclipuri care pot fi utilizate chiar si pe timp de noapte sau in lumina scazuta. Desi in acelasi mod exista unele impedimente in comparatie cu camerele CCTV: daca nu sunt configurate corect, construite, acestea ar fi mai putin sigure, deoarece sunt susceptibile la hacking de catre atacatori si infractori cibernetici.

Tipuri de camere de securitate

Distributia camerelor de siguranta  poate fi efectuata pe baza multor orientari.

Camere IP CCTV. Care sunt cele utilizate in televiziunea cu circuit inchis.

  • Camere IP (Exterior si interior). Am putea comunica acest lucru independent.

Cele doua varietati de camere pot fi atat in interior, cat si in exterior.

In unele cazuri, acestea prezinta, de obicei, un grup de utilitati comune, cum ar fi perceptia nocturna sau detectarea miscarii.

Alimentarea cu energie electrica a unei camere IP

Camerele de supraveghere video pot rula pe curent electric sau pe baterie (camere fara cabluri).

Alimentarea camerelor de supraveghere pentru o casa folosind curent electric

Daca nu avem o priza alaturata, va fi necesar sa efectuam o cablare pentru a furniza curentul electric necesar camerei.

Avand camera de lucru conectata la curentul electric poate fi un dezavantaj, in cazul in care cineva vrea sa saboteze sistemul si opreste fluxul de curent.

Este un aspect pe care trebuie sa-l cantarim, pentru a clarifica gradul de securitate al sistemului nostru de supraveghere video.

Sistem de alimentare poE

Camerele PoE, sunt cele care cu un singur cablu (cablu ethernet), transmit informatii catre router de la acelasi cablu si primesc curentul aferent.

Amintiti-va ca,  camerele IP sunt montate pe router pentru a transmite imagini si sunete. Aceasta setare este de obicei  WI-Fi, evitand orice fel de cablare.

Camere IP wireless alimentate cu baterii

Este o selectie care castiga din ce in ce mai multi fani.

Acestea sunt camere de supraveghere wireless complet independente, care pot fi instalate oriunde dorim, deoarece se bucura de o greutate a bateriei care le tolereaza sa functioneze multe saptamani, luni, chiar unele si  ani, fara a fi nevoie sa se conecteze la curentul electric. Acestea tind sa fie camere de supraveghere cu baterie de lunga durata.

Ele nu necesita nici un fel de cabluri.