Modalități de a deveni ecologic la birou

Când lumea se trezește la problemele de mediu, nimeni nu ar trebui să fie lăsat în urmă în această mișcare. Revoluția de a deveni ecologic, care capătă amploare în ultima vreme, îi atrage pe toți și pe toate. Doar cu contribuția fiecăruia dintre noi poate fi salvată această planetă. Iar cel mai bine pentru fiecare dintre noi este să începem cu locurile în care ne petrecem cea mai mare parte a zilelor, acasă și la birou.

Modalitățile de a deveni ecologic la birou pot fi nenumărate! Cum să devenim ecologici la locul de muncă este o întrebare pertinentă, la care trebuie să se răspundă imediat. Câteva modalități de a deveni ecologic la birou au fost enumerate chiar aici.

– Electricitate – este un fapt cunoscut pe scară largă faptul că energia electrică ar trebui conservată, mai ales în zilele noastre, când economisirea tuturor tipurilor de resurse naturale este prioritatea noastră principală. În limitele electricității intră două categorii majore – utilizarea luminilor și a computerelor.

De fiecare dată când se iese pentru cel puțin 15 minute din zona de lucru, este bine să se stingă luminile.

Din nou, ar trebui să se folosească la maximum lumina naturală, adică lumina soarelui. Biroul ar trebui să fie proiectat astfel încât să fie receptiv la lumina naturală până după-amiaza târziu sau seara.

Ar trebui să se folosească becuri care sunt clasificate Energy Star, deoarece acestea consumă cu 2/3 mai puțină energie decât cele normale.

Se poate utiliza tehnologia avansată a senzorilor, prin care senzorii să pornească și să stingă lumina. În acest fel, luminile s-ar stinge în momentul în care biroul este gol.

Dacă lumina consumă 44% din energia electrică într-un birou, atunci computerele sunt concurenții lor. Un miliard de dolari este cheltuit în mod nejustificat pe energia electrică consumată de calculatoare într-un birou.

Opriți computerele, precum și scoateți-i fișa din priză atunci când părăsiți biroul. În timpul pauzelor scurte, puneți calculatorul în modul de repaus, deoarece activarea economizorului de ecran nu economisește deloc energie.

Cumpărați numai monitoare, laptopuri refurbished de aici, imprimante și scannere care economisesc energie. Cele vechi ar trebui reciclate și ele.

În afară de aceasta, în ceea ce privește imprimanta, se pot face și alte lucruri:

-Obținerea de printuri pe ambele fețe ale hârtiei. Evitarea tipăririi color și maximizarea tipăririi în draft.
-Cumpărarea de hârtii reciclate fără clor, precum și de cartușe pentru imprimante care sunt refolosite. Iată cum să vă faceți propria muncă ecologică.

– Mantra reciclării: majoritatea lucrurilor pot fi reciclate

-Reducerea risipei de hârtie: hârtia trebuie reciclată ori de câte ori este posibil. Făcându-ți un scop din a nu imprima decât dacă este absolut necesar.
-Furniturile de birou și mobilierul de birou ar trebui să fie un produs din materiale reciclate.

– Economisirea apei: reducerea consumului de apă potabilă ambalată prin furnizarea unui purificator de apă în birou.

– Economisiți combustibilul – ar trebui să se țină cont și de transport. În loc să se facă naveta cu mașini închiriate și mașini personale pentru fiecare, se poate gândi o alternativă. Călătoria cu autobuzul, trenul, metroul, precum și folosirea în comun a mașinilor, car pool etc. ar fi o modalitate de a deveni ecologic la locul de muncă.