Se poate intampla ca odata ce ati activat un serviciu de gazduire, precum cele propuse de FlameNetworks, sa decideti sa va creati site-ul cu unul dintre numeroasele CMS-uri aflate in circulatie in prezent, precum WordPress , Shopify Opencart, pe baza bazelor de date MySQL. CMS mentionat, precum si majoritatea celorlalte, necesita ca o baza de date, de obicei de tip MySQL, sa fie deja prezenta si configurata pe gazduirea care va gazdui CMS si paginile web. Deci, cu exceptia cazului in care ati solicitat activarea unei gazduiri gata pentru un anumit CMS, trebuie sa creati si sa configurati corect un DB la care CMS se poate conecta pentru a finaliza faza de instalare si pentru a pastra toate informatiile necesare pentru utilizarea acestuia. Cu ajutorul panoului dedicat oferit de ofertele de gazduire FlameNetworks, crearea si configurarea unei baze de date MySQL este cu adevarat un joc pentru copii si cu siguranta nu necesita cunostinte excelente de sistem. Dupa activarea serviciului de gazduire, trebuie sa accesati panoul de control, conform instructiunilor primite prin e-mail. Odata conectat, faceti clic pe fila Site-uri si domenii.
In panoul care apare, faceti clic pe ultimul buton din dreapta jos, al saselea pentru a fi exact, care afiseaza formularea Baza de date. Procedand astfel, aveti acces imediat la sistemul de gestionare a bazei de date asociat cu gazduirea activata. Lista bazelor de date in prima instanta va fi evident evidenta, deci va trebui sa creati o noua baza de date. Pentru a face acest lucru, faceti clic pe singurul buton de pe ecran.
Adaugati o baza de date noua.
In fereastra care apare, trebuie sa introduceti un nume de identificare al bazei de date si tipul, desi in mod normal in acest ultim meniu derulant exista doar formularea MySQL, deci alegerea este obligatorie. Dupa ce ati introdus toate informatiile necesare, faceti clic pe butonul OK pentru a confirma. In partea de jos a ferestrei noi apare o lista goala, referitoare la utilizatorii care au in prezent acces la DB. Lista goala indica faptul ca nici macar un utilizator nu a fost inca definit. Pentru a adauga un utilizator nou pentru acces la baza de date, faceti clic pe butonul Adaugati un utilizator nou de baza de date. Aici, trebuie sa introduceti de doua ori numele de utilizator si parola. Apoi confirmati totul cu un clic pe OK.
Deoarece unele CMS-uri necesita ca utilizatorul sa fie definit ca administrator de baze de date, este necesar sa efectuati un pas suplimentar. Pe ecran, selectati din lista utilizatorul nou creat si faceti clic pe butonul Efectuati implicit pentru DB Webadmin. In acest moment totul este gata. Cei mai experimentati pot accesa structura bazei de date prin PHPMyAdmin, facand clic direct pe butonul Webadmin. Cu toate acestea, acum este posibil sa continuati cu instalarea oricarui CMS, tastand datele referitoare la baza de date atunci cand vi se solicita. In mod normal, de fapt, este necesar sa introduceti numele bazei de date tocmai create, numele de utilizator cu o parola pentru acces si sa permiteti CMS-ului sa se conecteze la baza de date generata.