Platformele auto – de cate tipuri sunt si cum ajuta in procesul de tractare

Platforme si remrocari auto sunt vehicule speciale pentru salvarea vehiculelor pe intreg teritoriul national, un concept ceva mai simplu, pentru ca sunt vehicule care, in functie de nevoile pietei, pot varia in dimensiune, fiind cele mai comune, camioane pick up adaptate cu platforme sau sisteme de cuplare si glisare a vehiculelor care devin din ce in ce mai moderne in fiecare zi. La tractarioradea24.ro poti gasi cele mai bune servicii si platforme pentru masina ta.

O macara (numita si camion de salvare, camion de casare, vehicul de recuperare sau camion de casare) este un camion utilizat pentru a deplasa autovehicule cu handicap, parcate necorespunzator, confiscate sau parcate nedisfarsit.

Acest lucru poate implica recuperarea unui vehicul avariat intr-un accident, returnarea unuia pe o suprafata gestionabila in caz de vreme rea sau de vreme nefavorabila sau tractarea sau transportul unuia printr-o platforma la un atelier de reparatii sau in alta locatie.

O macara este distincta de un transportator auto care muta mai multe vehicule noi sau uzate simultan in operatiunile de transport de rutina.

Masina cu platforma

O masina cu platforma este un vehicul capabil sa transporte masini care nu pot fi transportate pe puntile lor, de multe ori sunt preferate de utilizatori, deoarece atunci cand vehiculul salvat nu porneste, ei cauta acest tip de servicii, deoarece le ofera o mai mare siguranta pentru masina lor.

Macarale auto: Ce sunt aceste vehicule cu platforma?

Masinile de acest gen au o platforma unde vehiculul este complet urcat, astfel incat sa nu se rostogoleasca in niciun moment, au sisteme hidraulice si platforme care se ajusteaza astfel incat vehiculul sa poata urca, fara a exista vreun risc pentru masina transportata.

Acestea sunt ideale pentru vehiculele avariate, deoarece de multe ori exista cazuri de rasturnare care distruge intregul sistem de rulmenti al vehiculului, acest tip de transportatori este foarte comun si pot fi gasite in reviste publicitare si alte locuri in care oamenii cauta de obicei un serviciu de asistenta rutiera in caz de urgenta- accidentele de circulatie pot reprezenta unul dintre cele mai frecvente motive pentru apelul facut catre o platforma auto.

Platforma de transport auto

Dar, de asemenea, macaralele de pe multe autostrazi pot reprezenta o optiune utila prin caracteristici precum:

  • O mai mare siguranta in transferul vehiculului: Macaralele cu platforma ofera o mai mare siguranta si aderenta pentru vehiculul dvs., masina de pe platforma nu se rostogoleste si are un risc mai mic de coliziune cu alte vehicule din cauza erorilor de calcul atat ale macaralei, cat si ale altor masini de-a lungul drumului.
  • Abilitatea de a muta vehicule imposibil de rulat pe puntile lor: Multe vehicule din cauza accidentelor sau deteriorarii mecanicii lor nu pot avansa mai departe sau nu sustin drumuri lungi, prin urmare, aceste vehicule cu platforma devin singura lor optiune, deoarece cu ele sunt transportate pe o platforma unde nu trebuie sa urce pe propriile puteri, ele sunt ridicate cu sisteme hidraulice care le plaseaza in cateva minute pe puntea platformei.

Acest tip de asistenta rutiera este apelat de regula atunci cand:

Motorul masinii nu porneste sau atunci cand masina a ramas imobilizata pe carosabil ca urmare a unui accident.