implant dentar

„Si dumneavoastra tot la implant dentar? Eu nu am nicio teama!“ Discutia surprinsa in anticamera unui cabinet stomatologic

Nu cu mult timp in urma, tratamentul cu implant dentar reprezenta o noutate si, din aceasta cauza, existau unii pacienti care il tratau cu neincredere. Intre timp insa, numarul celor care au beneficiat de aceasta solutie revolutionara este unul considerabil, astfel ca toata lumea s-a convins nu numai de eficienta procedurii, ci si de faptul ca nu este dureroasa si nici riscanta.

Succesul se datoreaza inclusiv faptului ca dezvoltarea permanenta a tehnologiei si a cercetarii din domeniu a facut posibila aparitia mai multor solutii, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Iata-le pe cele utilizate cel mai frecvent in clinicile stomatologice de top, precum Dental Premier!

Tipuri de implant dentar

Dispozitivele utilizate cel mai frecvent au forma unui surub mic si sunt fabricate din titan sau alte materiale 100% biocompatibile cu organismul uman, precum zirconiu sau tantal. Ele se insereaza direct in osul maxilarului sau al mandibulei si apoi sustin fara probleme o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta in toate privintele la fel ca dintii naturali.

In cazul pacientilor care sufera de resorbtie osoasa severa, se recomanda implanturile zigomatice. Cu o lungime superioara, acestea se insereaza in maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza direct in osul pometelui, cunoscut si sub numele de os zigomatic, de unde vine denumirea procedurii. Operatia de inserare este foarte complexa, pentru ca este nevoie de colaborarea unei intregi echipe de specialisti: chirurg maxilo-facial, chirurg dento-alveolar si specialist in protetica dentara.

implant dentar

Pentru pacientii care nu au suficient os natural sanatos si nu doresc sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru reconstructie este potrivit un implant dentar subperiostal. Acesta este plasat sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Pentru inceput, se realizeaza un model tridimensional al osului pacientului, iar pe baza acestuia se realizeaza un schelet personalizat, care se va mula perfect pe os, sub tesutul gingival, cu ajutorul unor microsuruburi speciale. Microsuruburile sunt ancorate in os cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D, realizat de asemenea personalizat. Unul dintre avantaje consta in faptul ca nu e necesar timp de asteptare pentru vindecare, deoarece inca de la inceput se asigura o stabilitate perfecta.

Pacientii care si-au pierdut toti dintii sau care mai au doar cativa, cu indicatie de extractie, opteaza pentru tipul de implant dentar cunoscut sub denumirile de Fast and Fixed sau Dinti intr-o zi. Intr-adevar, implanturile si lucrarea fixa provizorie se pot realiza intr-o singura zi, fara a mai fi nevoie de proceduri de aditie de os, astfel incat timpul de asteptare este redus la minimum. Apoi, dupa cateva luni necesare pentru producerea procesului de osteointegrare, este montata lucrarea fixa definitiva, care le ofera pacientilor un confort similar, in toate privintele, cu cel oferit odinioara de dintii naturali.

Indiferent de varianta aleasa dupa consultarea cu medicul de specialitate, beneficiile sale sunt evidente. Riscurile pentru starea de sanatate dispar, zambetul este din nou frumos si luminos si este recapatata posibilitatea de a savura orice fel de mancare. Iar toate aceste beneficii rezista timp de mai multe decenii, posibil pentru intreaga viata!

Alege un tratament cu implant dentar si nu vei avea nici un motiv de teama! Dimpotriva, viata ta se va schimba mult in bine!