Simbolism ascuns în inelele de logodnă. Culoarea și forma pietrei contează?

Specialiștii spun că pot prezice viitorul cuplului după mărimea, prețul și stilul inelului de logodnă. Un inel de logodnă sau verighetele nu sunt doar o bucată de metal care leagă simbolic două persoane, ci sunt semnul a ceva mai mult!

Ce să cauți atunci când cumperi un inel de logodnă?

Bijuteriile de logodnă sunt un cadou de la tine pentru ea. Pentru că îți va însoți partenera în fiecare zi, este important ca inelul ales să se potrivească perfect ca mărime și stil.  În plus, ar trebui să mulțumească viitoarea ta mireasă. Sunt femei care sugerează cu blândețe bărbaților lor ce modele de inele ar alege. Dar ce să faci când nu știi ce model și-ar dori să obțină și nu există indicii?

Contează piatra dintr-un inel de logodnă?

Pentru început, merită să arunci o privire mai atentă la partea principală a inelului, care este piatra. Mineralele naturale domină colecțiile de logodnă, cum ar fi: diamant, smarald, rubin, safir, topaz sau ametist.

Simbolismul bijuteriilor este asociat cu tipul de piatră. De exemplu, un inel cu diamant  este un simbol al iubirii eterne, iar un inel cu safir este un simbol al înțelepciunii, încrederii și parteneriatului. De asemenea, se crede că perlele și opalele ar trebui evitate. Potrivit superstițiilor, ele aduc nenorocire și prevestesc tristețe.

Bijuteriile din aur cu diamante sunt considerate un inel clasic de logodnă. De ce este așa? În primul rând, diamantul este cel mai dur mineral din natură – astfel simbolizează iubirea veșnică care va îndura toate adversitățile. În plus, conform tradiției, inelul pe care îl oferi iubitei în timpul propunerii ar trebui să aibă o piatră albă. Albul este culoarea asociată cu fericirea și indisolubilitatea unei viitoare căsătorii. De asemenea, trebuie să știi că bijuteriile cu diamante să fie extrem de versatile – un inel clasic din aur galben sau alb cu o piatră albă delicată se va potrivi cu orice ocazie.

Forma inelului – clasică sau modernă?

Zilele în care inelul de logodnă însemna doar bijuterii din aur galben cu o piatră au trecut de mult. Deși acest design clasic este încă foarte popular, următoarele sunt din ce în ce mai la modă: aur alb, verighete asimetrice și diverse decorațiuni romantice, ajurate pe inele.

Bijutierii urmează și ei această tendință. În colecțiile actuale, în afară de modelele tradiționale cu un singur diamant, poți găsi inele de aur cu mai multe diamante. Atât în stil minimalist, cât și bogat decorate.

Inelul de logodnă perfect

Indiferent de stil, aceste inele logodnă  poartă întotdeauna un mesaj frumos. Pentru că, atunci când o ceri în căsătorie, un inel este un cadou de la tine pentru ea și merită să-l adaptezi la stilul și caracterul partenerului tău.

În magazine, vei găsi diferite modele de inele de logodnă, pentru a se potrivi diferitelor gusturi și preferințe ale femeilor, astfel că vei putea face alegerea corectă.