Strategii utile pentru a-i invata pe cei mici sa se bucure de jocurile de societate

 

Copiilor le place să joace jocuri de societate – se distrează! în plus față de acest factorul de amuzant, ce ii captiveaza, jocurile de societate pot fi excelente si interactive instrumente de învățare. Când copiii se joacă jocuri de acest tip, ei învață abilități valoroase, cum ar fi luarea de decizii și a fi un jucator bun – mai mult, dobândesc cunoștințe despre concepte de bază pe măsură ce practică ascultarea, urmarea instrucțiunilor și raspunderea.

Mai exact, multe jocuri de societate educative vizează răspunsul ajuta abilitati precum cele de clasificare, identificare a culorilor, furnizarea de informații, repetarea propozițiilor, abilități de numărare, gramatică / sintaxă, crearea de propoziții mai lungi sau recunoasterea de litere. De asemenea, copiii încep să lucreze la abilitatile motorii fine prin mutarea pieselor pe joc. 

Jocurile de societate variază – exista modele simple si variante mai complexe. Unele jocuri de societate au doar câteva piese, câteva spații și câteva instrucțiuni. Alte jocuri de societate sunt mai complexe și au multe piese, multe spații și multe solicitări. Puteți alege un joc de societate care

se potrivește cu abilitățile copilului. De asemenea, puteți modifica un joc de societate pentru a satisface nevoile copilului!

Unii copii, inclusiv cei cu tulburări ale spectrului autist, pot considera jocurile de societate

ca fiind copleșitoare. Există multe piese de joc, culori strălucitoare, spații speciale și toate acestea

intrebari ce au nevoie de raspuns! Iată câteva sfaturi pas cu pas pentru a-i învăța pe copii să joace jocurile de societate. Odată ce un copil este familiarizat cu modul de joc sau cu configurarea jocului, el / ea poate apoi sa se concentreze pe conținutul jocului.

1) Prezentati tabla de joc. Explicați ce vedeți pe tablă. Aceasta include orice

grafică sau scris. Identificați punctele de început și de sfârșit de pe tabla de joc.

Rețineți orice spații speciale. Puneți copilul să urmeze calea potrivita cu degetul – de la start pana la final.

2) Prezentati piesele jocului. Acestea includ obiectele folosite – piese, pioni și jetoane. Poate că va trebui să explicați ce este fiecare piesă de joc descriindu-i funcţia. De exemplu, atunci când explicați zarurile, ați putea spune: Acestea sunt zaruri. Au câte șase laturi. Fiecare parte are puncte pe ea. Vor fi unul, doi, trei, patru, cinci sau șase puncte pe o parte. Pui zarurile în mână.

Te uiți la părțile cu fața în sus. Numărați numărul de puncte pe care le vedeți pe fiecare parte și

adăugați aceste numere împreună. Acesta este numărul de spații pe care le mutați în joc.

3) Exersați mișcarea pieselor de joc în jurul jocului. Puneti mana peste mâna copilului și deplasati-le împreună, dacă este necesar.

4) Exersați jocul fără instrucțiunile / cărțile din joc. Puneți-i copilului întrebări pe care le știe pentru a ajuta la învățarea formatului jocului.

5) Citiți instrucțiunile jocului. Puneți copilul să repete instrucțiunile pentru a fi sigur că el / ea înțelege cum să joace.

6) Jucati-va si …distractie placuta!

Pentru cele mai frumoase si captivante jocuri de societate, viziteaza acum magazinul online Kizo.ro!