totul despre coroana dentara

Tipuri de coroane dentare

Coroanele dentare reprezinta una dintre cele mai comune si eficiente solutii pentru restaurarea dintilor afectati de carii, fracturi sau alte probleme dentare. Aceste restaurari dentare sunt folosite pentru a acoperi si proteja un dinte deteriorat, restabilind aspectul si functionalitatea acestuia.

 

De cate tipuri pot fi coroanele dentare si cum se aleg cele mai potrivite?

Pentru a afla totul despre coroanele dentare, este important sa incepem cu tipurile acestora si cu modul in care se folosesc:

  • Coroane metalice: Aceste coroane sunt realizate dintr-un aliaj de metal, cum ar fi nichel-crom sau aur. Ele sunt extrem de durabile si pot rezista fortelor de muscare mari. Cu toate acestea, aspectul metalic le face mai putin estetice, ceea ce le face potrivite pentru dintii posteriori.
  • Coroane ceramice sau din portelan: Coroanele ceramice sau din portelan sunt cele mai potrivite pentru dintii frontalii sau cei vizibili in zambet. Ele ofera un aspect natural, deoarece pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu culoarea si forma dintilor adiacenti.
  • Coroane din zirconiu: Zirconiu este un material ceramic extrem de durabil si rezistent la fracturare. Coroanele din zirconiu sunt potrivite pentru oricare dintre dintii dvs. si ofera o combinatie excelenta intre durabilitate si estetica.
  • Coroane din rasina compozita: Aceste coroane sunt realizate din material compozit si sunt mai putin durabile decat cele din ceramica sau zirconiu. Cu toate acestea, ele pot fi o optiune temporara sau pentru dintii care nu sunt supusi fortelor mari de muscare.

 

De ce sa apelezi la Fusion Dental pentru servicii de stomatologie?

Stomatologia Fusion Dental clinic din Sfantu Gheorghe este o clinica stomatologica moderna cunoscuta pentru serviciile sale de inalta calitate in domeniul stomatologiei. Clinica pune la dispozitie o gama variata de tratamente dentare, inclusiv restaurarile cu coroane dentare.

De ce ar trebui sa alegeti Fusion Dental Clinic:

  • Echipa medicala experimentata: La Fusion Dental Clinic, veti fi tratat de catre o echipa de medici stomatologi experimentati si bine pregatiti.
  • Tehnologie de varf: Clinicile moderne sunt echipate cu cele mai recente tehnologii, ceea ce garanteaza proceduri precise si eficiente.
  • Consultatii personalizate: Specialistii din Fusion Dental Clinic vor efectua o evaluare atenta a starii dvs. de sanatate orala si va vor crea un plan de tratament personalizat.
  • Abordare holistica: Clinica promoveaza o abordare holistica a ingrijirii dentare, luand in considerare nu doar starea dintilor, ci si sanatatea generala a pacientului.
  • Un mediu placut: Atunci cand apelezi la Fusion Dental, vei fi intampinat de un mediu placut in care sa te simti cu adevarat bine si in care sa ai incredere in serviciile ce vor fi implementate. Specialistii vor explica pas cu pas fiecare procedura astfel incat sa poti decide care sunt variantele potrivite pentru tine.

Coroanele dentare sunt o solutie eficienta pentru restaurarea dintilor deteriorati, iar alegerea tipului potrivit depinde de necesitatile dvs. specifice si de recomandarile medicului stomatolog. Fusion Dental Clinic din Sfantu Gheorghe ofera servicii de inalta calitate in domeniul stomatologiei, inclusiv restaurari cu coroane dentare, pentru a va ajuta sa va redobanditi sanatatea si frumusetea zambetului.