Tipuri de pietre prețioase folosite pentru inelele de logodnă

Atunci când vine vorba de alegerea unui inel de logodnă, mulți oameni cred că singura opțiune este alegerea unui diamant. Aceasta poate fi o alegere bună dacă aveți bugetul necesar și doriți ceva clasic și tradițional, dar nu este singura opțiune. De fapt, dacă vrei ceva diferit sau nu ai un buget mare pentru un inel de logodnă, există o mulțime de alte opțiuni.

Pietrele prețioase sunt frumoase și unice și sunt niște inele de logodnă minunate – chiar dacă nu sunt diamante! Dacă sunteți în căutarea a ceva diferit sau nu aveți mulți bani de cheltuit pentru inelul de logodnă, luați în considerare și alte pietre prețioase.

Știi cum să alegi cea mai bună piatră prețioasă pentru bugetul tău?

Dacă nu, atunci vă aflați la locul potrivit. În acest articol vom discuta despre diferitele tipuri de pietre prețioase care sunt folosite pentru realizarea inelelor de logodnă și despre cum să le selectați în funcție de bugetul dumneavoastră.

Există mai multe tipuri diferite de pietre prețioase care pot fi folosite ca inel de logodnă. Unele inele aur cu pietre includ diamantul, rubinul, smaraldul, safirul, ametistul și așa mai departe. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici și calități care o fac specială. Aici vom discuta despre unele dintre cele mai frecvent utilizate:

Diamantul

Diamantul este una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de alegerea unui inel de logodnă, deoarece este cunoscut pentru frumusețea și rezistența sa. De obicei, este alcătuit din atomi de carbon, ceea ce face ca nivelul său de duritate să fie de 10 pe scara Mohs (unde 10 este cel mai dur). Acest lucru îl face foarte durabil și rezistent la zgârieturi sau cioburi cauzate de uzura zilnică, cum ar fi spălatul pe mâini sau spălatul vaselor etc.), ceea ce s-ar întâmpla dacă am folosi în schimb metale mai moi, cum ar fi aurul sau argintul! Cu toate acestea, singurul dezavantaj al utilizării diamantelor este prețul lor ridicat.

Dacă plănuiești să-ți ceri iubita în căsătorie, poate te întrebi ce fel de piatră prețioasă este cea mai potrivită pentru un inel de logodnă. Dacă aveți un buget limitat, s-ar putea să nu doriți să cheltuiți mii de dolari pe un inel de logodnă cu diamant. Din fericire, există o mulțime de alte opțiuni care sunt la fel de frumoase și la fel de semnificative. Iată câteva idei pentru a alege piatra prețioasă potrivită pentru inelul de logodnă:

Safirul

Safirele sunt una dintre cele mai populare pietre pentru inelele de logodnă și vin în multe culori, inclusiv albastru, violet, roz, galben și portocaliu. De asemenea, sunt foarte accesibile în comparație cu diamantele sau rubinele. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai unic decât un diamant tradițional, dar nu doriți să cheltuiți prea mulți bani pe un inel de logodnă, safirele sunt o alegere excelentă!

Rubinul

Rubinele sunt o altă alegere populară pentru inelele de logodnă, deoarece sunt frumoase și accesibile. Aceștia pot avea o gamă de culori de la roșu la roșu-roz până la roșu-portocaliu, în funcție de nivelul lor de puritate (cu cât piatra este mai pură, cu atât va costa mai puțin). Rubinele sunt, de asemenea, destul de durabile – ceea ce le face perfecte pentru purtarea zilnică!

Smarald

Smaraldele sunt, de asemenea, considerate tradiționale când vine vorba de inelele de logodnă. Se crede că acestea aduc noroc și prosperitate, ceea ce înseamnă că sunt perfecte pentru persoana care dorește ca partenerul său să fie fericit și stabil din punct de vedere financiar pentru tot restul vieții lor.

Inelele de logodnă sunt un simbol al iubirii și al angajamentului, dar pot fi și foarte scumpe. Mulți oameni aleg să economisească bani pentru inelul de logodnă, dar dacă nu aveți bugetul necesar pentru un diamant mare, există o mulțime de alternative care îl vor face totuși pe logodnicul dvs. să leșine.

Dacă nu ai mulți bani, dar totuși vrei ceva frumos și semnificativ, ia în considerare tanzanitul.

-Tanzanitul este o alternativă accesibilă care arată la fel ca safirul, dar costă mult mai puțin decât omologul său mai scump. De asemenea, este suficient de durabil.

Inelul de logodnă simbol al iubirii

Dacă sunteți în căutarea unui inel de logodnă, sunt șanse să aveți deja o idee destul de bună despre ce fel de stil doriți. Poate că sunteți în căutarea a ceva clasic, sau poate că ați dori să ieșiți din zona de confort și să încercați ceva nou. Oricum ar fi, nu se poate nega faptul că inelul de logodnă potrivit poate fi o parte importantă din ziua nunții tale – dar este, de asemenea, o investiție în relația ta.

Pentru multe cupluri, inelul de logodnă este un simbol al iubirii și al angajamentului, dar pentru unele poate reprezenta și o presiune financiară. În funcție de bugetul dvs. și de tipul de piatră pe care îl alegeți, cumpărarea unui inel de logodnă poate fi costisitoare.

Din fericire, există o mulțime de opțiuni disponibile! Dacă vă doriți ceva mic și simplu, dar totuși frumos, luați în considerare un solitar cu diamante sau un inel în stil vintage din argint sau aur. Dacă doriți ceva mai unic, aruncați o privire la diamantele tăiate în formă de trandafir sau la pietrele prețioase colorate, cum ar fi safirele sau rubinele.