Tipuri de zale pentru lanțurile industriale

Varietatea lanțurilor cu role este mare și complexă, ceea ce vă poate îngreuna alegerea piesei potrivite pentru următorul dvs. proiect! Dacă nu sunteți familiarizat cu diferitele dimensiuni și tipuri de lanț și trebuie să le utilizați în mod regulat, alegerea pieselor poate deveni complicată și s-ar putea să aveți nevoie de ajutor. Iată mai jos toate informațiile folositoare despre lanțurile industriale din comerț.

Istoria tipurilor de lanțuri industriale

Despre lanțuri se discută încă de pe vremea lui Leonardo da Vinci, când au fost văzute în desenele lui din anii 1600, iar apoi au fost folosite în următoarele secole pentru a ajuta în diferite munci. Cu această metodă simplă dar eficientă de transfer de energie oamenii au putut obține rezultate mai bune, folosind mai puțină energie. Micii cilindri sunt ținuți laolaltă prin zale de legătură, iar lanțurile industriale cu role lucrează în echipă cu pinioanele pentru a transmite puterea la mașinile de diferite dimensiuni. Aceste lanțuri au fost perfecționate în timp, pentru a reduce fricțiunea, a crește transmisia puterii și a spori durabilitatea.

De-a lungul vremii, o varietate de lanțuri de diferite dimensiuni și stiluri au fost dezvoltate pentru a satisface nevoile din industriile specifice, cum ar fi cea alimentară, tipografia, transportul sau agricultura și altele. Aceste lanțuri industriale au multe caracteristici comune, dar când vine vorba de greutatea rulmentului și durata de viață, ele au toleranțe diferite. Lanțurile industriale se încadrează în general în una din cele două agenții de standardizare: ANSI (American National Standards Institute) sau ISO (International Standards Organization), cunoscută și sub numele de British Standard. Ambele tipuri de lanțuri oferă durabilitate superioară și ușurință în utilizare, dar cu dimensiuni ușor diferite.

Cum cresc lanțurile cu role puterea de lucru

În orice sistem care implică mișcare, un motor transformă energia electrică în energie mecanică – iar această energie trebuie transferată în cele din urmă la o sarcină pentru a muta sarcina din locația sa curentă la destinația aleasă. Deși uneori puteți conecta motorul direct la elementul care este mutat, se întâmplă ca acest lucru să nu fie eficient sau nici măcar posibil. În aceste situații, inginerii apelează adesea la lanțuri industriale pentru a se face transferul lin al energiei dintr-o locație în alta și pentru a muta sarcina.

În cazul lanțurilor cu role, un capăt al lanțului este conectat la un pinion acționat de motor unde energia este transformată, iar celălalt capăt se conectează la sarcina care trebuie mutată. Cum zalele se rostogolesc ușor în jurul pinionului, acest lucru poate provoca uzura lanțului în timp, care se manifestă prin slăbirea sau întinderea acestuia. Pe măsură ce lanțurile se uzează, acestea trebuie înlocuite, dar trebuie să vă asigurați că măsurați corect lanțul sau că aveți piesa corectă pentru a-l înlocui. În continuare, vă vom ajuta să obțineți o mai bună înțelegere a lanțurilor industriale și a modului în care acestea sunt utilizate în diferite aplicații.

Lanțul cu role: calul de povară al producției la nivel global

Lanțurile cu role sunt unele dintre cel mai frecvent utilizate lanțuri industriale pe scară largă. Aceste lanțuri fac totul, de la transferul puterii la roțile unei motociclete. . . la angrenarea unora dintre cele mai mari utilaje agricole din lume.

Lanțurile industriale oferă multă putere pentru aproape orice aplicație. Dacă aveți nevoie să ridicați în mod repetat sarcini grele sau dacă aveți de-a face cu o aplicație care necesită o bandă rulantă, lanțurile industriale cu role sunt o opțiune cu o durată lungă de viață operațională și întreținere minimală.

Lanțuri agricole: soluția ideală pentru munca cea mai grea

Lucrările agricole necesită o gamă largă de mașini care să funcționeze fiabil chiar și în cele mai dificile condiții. Agricultura este în continuă dezvoltare, ceea ce înseamnă că este vital să vă asigurați că aveți acces la instrumentele și piesele potrivite pentru a face față provocărilor din industria alimentară și a resurselor, fără nici o risipă și fără întârzieri nejustificate. Lanțurile agricole sunt ideale pentru aplicații cu impact ridicat, cum ar fi balotarea fânului, ocupându-se  în același timp de murdăria excesivă și de praful care ar putea împiedica ducerea la bun sfârșit a lucrărilor și întinderea lanțurilor sau chiar încetarea funcționării. Alte aspecte care pot influența buna funcționare a  echipamentelor dvs. sunt căldura excesivă, frigul și orele lungi de activitate, de aceea este extrem de important să știți că lanțurile dvs. agricole sunt de încredere în timp.

Lanțurile gamei de inginerie: de la transportoare până la fabricile de oțel

Lanțurile din clasa de inginerie au o rezistență și durabilitate mai mare, oferind rezistență excepțională și un nivel de oboseală ridicat, ca măsură suplimentară de siguranță pentru următorul dvs. proiect. Se regăsesc în orice proiect, de la o spălătorie auto până la o aplicație grea din alimentație, cum ar fi transportoarele. Aceste lanțuri sunt ideale pentru situații în care vă confruntați cu o cantitate mare de stres și zdrucinături și sunt suficient de rezistente pentru a fi utilizate în aplicații care implică murdărie, praf sau grăsime. Sunt folosite des în lucrări care implică ridicarea și mutarea repetată a articolelor, cum ar fi cu un camion de remorcare sau alte aplicații grele, unde lanțul din gama de inginerie se utilizează datorită factorului de formă compact, durabilității extreme și capacității lor de a maximiza transferul de putere.

Lanțurile Flyer: durabile și rezistente la tracțiune

Lanțurile Flyer sunt extrem de puternice și au un design interconectat care contribuie la consolidarea rezistenței și durabilității acestora. Lanțurile Flyer sunt diferite de lanțurile cu role datorită plăcilor și bolțurilor multiple, fără spațiu liber între eclise, care se potrivesc perfect. Cu lanțurile flyer, puteți obține un profil de rezistență mult mai mare în cele mai exigente condiții.

Pinioane: mențineți-vă lanțurile induatriale cu role în mișcare

Fie că aveți nevoie de pinioane pentru lanțuri cu role sau de pinioane pentru lanțuri transportoare (cum ar fi de exemplu și lanțul Gall), puteți avea încredere în calitatea tuturor pieselor achiziționate de la Leco. Există multe tipuri diferite de pinioane disponibile pe site-ul www.leco.ro, iar cu opțiunile noastre de expediere rapidă și cu o gamă foarte bogată, nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la perioadele de nefuncționare excesive cu proiectele dvs.

Dacă totuși simțiți că informațiile dvs. cu privire la diferitele tipuri de lanțuri sunt încă neclare și încercați să găsiți lanțul de care aveți nevoie, aici intervine echipa de specialiști de la Leco: găsim mereu modalități pentru a vă duce proiectele rapid la bun sfârșit. La noi veți găsi nu doar lanțuri de calitate , ci și servicii extraordinare și sfaturi competente.