Zgomotul și pierderea auzului – ce trebuie să știm

Zgomotul poate fi un element constant în viața noastră, fie că este vorba de zgomotul din trafic, al mașinilor sau al echipamentelor industriale. Cu toate acestea, zgomotul poate avea un impact serios asupra auzului, cauzând pierderea auzului pe termen lung. Aparata auditive Audisound.ro preturi .

Cauze și simptome

Cauzele pierderii auzului din cauza zgomotului sunt destul de simple: zgomotul puternic poate distruge celulele din urechea internă, responsabile pentru transmiterea sunetelor la creier. Acest lucru poate duce la pierderea auzului pe termen lung. Simptomele pierderii auzului din cauza zgomotului pot include:

 • Scăderea sensibilității la sunete
 • Probleme în înțelegerea cuvintelor vorbite, mai ales în medii zgomotoase
 • Sunete persistente sau zgomote în urechi, cunoscute sub numele de „tinnitus”
 • Dificultăți în auzirea sunetelor de înaltă frecvență

 Prevenirea pierderii auzului

Pentru a preveni pierderea auzului din cauza zgomotului, există câteva măsuri simple pe care le puteți lua:

 • Evitați expunerea la zgomote puternice sau lungi
 • Utilizați protecție auditivă, cum ar fi căști sau dopuri de ureche, atunci când sunteți expuși la zgomote puternice
 • Opriți sau depărtați-vă de sursa zgomotului atunci când este posibil
 • Limitati expunerea la zgomot atunci când utilizați aparate audio la volum ridicat
 • Luati pauze regulate atunci cand sunteti expus la zgomote puternice
 • Verificați dacă sunteți expus la zgomot la locul de muncă și discutați cu angajatorul dvs. despre măsuri de protecție auditivă

 Întrebări frecvente

 1. Ce este pierderea auzului din cauza zgomotului? Pierderea auzului din cauza zgomotului este o afecțiune în care expunerea la zgomot puternic sau lung poate distruge celulele din urechea internă, cauzând pierderea auzului.
 2. Cum poate zgomotul să afecteze auzul? Zgomotul puternic poate distruge celulele din urechea internă, responsabile pentru transmiterea sunetelor la creier. Acest lucru poate duce la pierderea auzului pe termen lung.
 3. Ce simptome pot indica pierderea auzului din cauza zgomotului? Simptomele pierderii auzului din cauza zgomotului pot include scăderea sensibilității la sunete, probleme în înțelegerea cuvintelor vorbite, sunete persistente sau zgomote în urechi și dificultăți în auzirea sunetelor de înaltă frecvență.

Zgomotul poate avea un impact major asupra auzului, cauzând pierderea auzului pe termen lung. Este important să ne protejăm auzul prin evitarea expunerii la zgomote puternice sau lungi și prin utilizarea protecției auditive atunci când este necesar. Este esențial să înțelegem „Zgomotul și pierderea auzului – ce trebuie să știm” și să luăm măsuri proactive pentru a preveni pierderea auzului.